Trénink únor 2018

06.03.2018 18:03

Ani letošní zima nepřinesla takovou sněhovou nadílku do naší nížiny, abych mohl alespoň jednou vytáhnout běžky. Nezbylo tedy nic jiného, než zůstat u trenažeru a o víkendech brousit objemové tréninky venku na kole. Teploty byly celý únor pro ježdění venku celkem příznivé. Jen přelomový týden do března se pokazil. Průnik chladného vzduchu z ruských stepí znamenal na více jak týden, nejen velmi mrazivé teploty, ale u nás i stálý, čerstvý a skutečně ledový východní vítr. Poslední únorový a první březnový víkend byl tedy ve znamení najíždění objemů venku za opravdu mrazivých teplot. Nejhorší to bylo asi třetího března, kdy jsem dal 4 hoďky v -6°C. Nic příjemného.

Momentálně se situace začíná dramaticky měnit, a na další víkend je hlášeno razantní oteplení. Na konečně!

Závodní kalendář začíná nabývat reálné obrysy. Konečné rozhodnutí sice přijde až na poradě týmu, která podle všeho proběhne jak je obvyklé koncem března. Nicméně, už teď mě vychází, že letos bych mohl zvládnout kompletní maratonskou sérii. Také vypadá slibně 24-hodinovka v německém Kelheimu. Nechci to zakřiknout, ale letošní sezóna by mohla být pestřejší a bohatší, než loňská. Je to pro mě určité povzbuzení do závěrečné fáze přípravy, která mě čeká v březnu a dubnu.

Nesmírně mě potěšila zpráva o vzniku nové amatérské soutěže RoadCup 2018, kterou vyhlásil internetový portál RoadCycling.CZ. V rámci ní pak vznikají dva poháry, na dlouhých tratích RoadMaraton a krátké tratě pokrývá RoadRace. Po loňském konci série 53x11 MarathonCup to je pro amatérskou silniční cyklistiku skvělá zpráva. Nezbývá než nové soutěži popřát dlouhé a úspěšné trvání. Také velké díky organizátorům a ambasadorovi soutěže, kterým je známý bývalý profesionální cyklista Franta Raboň. Odkaz na článek je ZDE.

V přiložené tabulce uvádím obvyklou tréninkovou statistiku za čtyři měsíce tréninku.

Zpět