Trénink listopad - únor

11.03.2024 18:10

Koukám, že jsem letos neudělal ani jeden článek o tréninku, jako bych letos vůbec netrénoval. Opak je pravdou, tréninku se věnuji celou zimu, jako obvykle. Jen mě zaměstnávali i jiné věci a tak jsem na své stránky maličko pozapomněl.

listopadu bylo ještě celkem pěkné počasí a tak jsem mohl až do konce měsíce jezdit do práce na kole. To jsem doplnil občasným tréninkem všeobecné přípravy. Pořádně trénovat jsem tak začal až v prosinci.

Začátek roku vypadal, že snad i nějaká zima bude, jenže pak se konec ledna a především únor ukázal v téměř jarním světle. Celé to vyvrcholilo v druhé polovině února téměř jarním počasím. Pro mě to bylo pozitivní ve věci trenažéru, kterého už mívám koncem února plné zuby. Dojezdil jsem tedy povinné penzum trenažérových objemů a polední týden v únoru jsem už v rámci tréninku absolvoval první jízdy do práce. Což je zatím rekord, v únoru se mě to ještě nikdy nepoštěstilo. První týden v březnu jsem odjezdil také několik tréninků v kopcích. Sice se maličko ochladilo a foukal studenější vítr, nicméně ještě se to dalo ustát. Důležité je, že jsem nezmokl. To nemám na jaře moc rád a obvykle to zavání zdravotními problémy. Letos si na to chci dát zvlášť pozor, po loňských i předloňských neblahých zkušenostech.

Doufám, že se mě podaří v březnu přetavit zimní objemy do intenzit v kopcích. Výsledek se uvidí začátkem dubna, kdy mě čeká po pěti letech zátěžový test (spiroergometrie) v Brně u Sv. Anny. Je to s podivem, ale poslední test jsem prodělal na jaře 2019. Sám jsem hodně zvědav, kam jsem se za těch pět let výkonnostně propadl. Snad to nebude takové hrůza.

V přiložené tabulce uvádím statistiku tréninku za poslední čtyři měsíce.

Startovní kalendář SPAC je téměř kompletní, čekají nás letos dva nové závody a já se začínám těšit na letošní léto a nadcházející sezónu.

Všem kolegům z týmu a soupeřům přeji příjemný začátek jara, pokud možno bez zdravotních či jiných problémů a na shledanou na startovní čáře.

Zpět