Trénink listopad, prosinec, leden

10.02.2020 18:42

Máme tu opět konec ledna. Ne že by to za okny vypadalo jako zima, ale podle kalendáře určitě. Opět mám veškeré objemy zatím na kole, běžky zase zůstaly pověšené v koutě. U nás v nížině prostě sněhy nehrozí. Odpracoval jsem tři měsíce tréninku a zatím to zvládám, i když někdy je to časově hodně napnuté.  Už od loňska mám časovou tíseň a dojíždění do práce si bere svou daň. Vyhlížím tedy opět konec března, kdy už bude snad možné začít jezdit do práce na kole a časově se mě uleví. Pozitivní je, že se mě zatím vyhýbají vážnější zdravotní obtíže. Snad to už vydrží!

S koncem roku 2019 jsem uzavřel svoje pravidelné statistiky. Loni jsem celkově najezdil  14 062 km, hodinové statistiky jsou shrnuté v přiložených tabulkách:

  • celkové tréninkové a závodní hodiny
  •  rozložení  tréninkové a závodní zátěže
  • srovnávací meziroční tabulka tréninkových a závodních hodin

V přiložené tabulce uvádím obvyklou tréninkovou statistiku za listopad, prosinec a leden.

Podoba letošního závodního kalendáře začíná pomalu dostávat reálné obrysy. Konečnou podobu však dostane můj letošní závodní plán až v průběhu března, kdy budu znát všechny termíny a především po tradiční poradě se svým týmem. Nicméně platí, že letos se budu soustředit především na úspěch v silniční lize. V červenci se rýsuje velmi zajímavá výprava s kamarády za cyklistikou do francouzských Alp na celý týden. Tak na to se moc těším!

Zpět