Trénink březen + kalendář závodů 2016

04.04.2016 17:58

Studený a větrný březen je za námi a přede mnou je tréninkové bilancování. Bylo to výživné a občas i docela drsné. V takto těžkých podmínkách je intenzivní trénink pěkná řehole. Sice jsem to jakž-takž zvládl, ale bylo to náročné, především psychicky. Počasí se vylepšilo až s koncem měsíce a tak alespoň velikonoční svátky byly ve znamení pěkného jarního počasí.

S výsledky tréninku jsem zatím velmi spokojený, v kopcích se začínám cítit dobře a vypadá to na velmi slušnou výkonnost. Bohužel jsem byl letos natolik zaměstnaný, že jsem nezvládl obvyklé jarní testování na spiroergometru. Musím tedy vzít zavděk svým pocitům a ty jsou velmi dobré. Jak moc se mýlím či nemýlím, to ukáží až první závody.

Především na téma letošního závodního kalendáře jsme debatovali s členy mého doprovodného týmu, když jsme se sešli u mě v Lipníku předposlední březnovou sobotu. První verze závodního kalendáře je tedy na světě a umístil jsem ji do sekce Kalendář akcí. Hlavní náplní budou opět maratony, které doplní pár regionálních závodů a snad i jedna mezinárodní akce. S Hankou, která celou akci vymyslela a je hlavní organizátorkou, jsme si ji nazvali „Alpský čtyřboj“. Mělo by jít o non-stop přejezd čtyř dvoutisícových alpských průsmyků. Předpokládaná trať, která vede územím tří států, je k nahlédnutí ZDE. Pokud by to vyšlo, byla by to pro mě první příležitost. Ještě jsem v alpách na kole nejezdil. Předpokládáme, že já pojedu celou trasu non-stop a Hanka si projede jen vybrané úseky, primárně všechna zajímavá stoupání. Jak to bude vypadat v reálu je zatím otázka. To bude záležet na okolnostech.

V přiložené tabulce je tréninková statistika za pět měsíců tréninku. Teď mě ještě čeká ladění formy a první závodní test. Poslední dubnovou neděli na časovce Tři Dvory se ukáže, jak na tom letos skutečně jsem.

Zpět