Trénink březen - duben

02.05.2023 18:34

Je začátek května. Přípravné období mám za sebou a v sobotu mě čeká první letošní závod. Nejvyšší čas na ohlédnutí a zhodnocení. Březnový trénink se celkem vydařil, i když jsem musel zatnout zuby. Počasí mě moc nepřálo, několikrát jsem zmokl. Duben byl pak spíše katastrofa. Počasí jako na houpačce si vybralo svou daň v podobě zdravotních komplikací. V týdnu po velikonocích jsem bojoval s mírným zánětem dutin a krku. Ten jsem sice vyléčil a mohl tak v druhé polovině měsíce provést pokus o 3xTOP na Praděd, jenže v dalším týdnu se zánět razantně vrátil a zasáhl i průdušky. Pomohly až antibiotika. Momentálně jsem už v pořádku, ale nějakou dobu bude trvat, než se dám do pořádku na 100%. Začátek sezóny tak nevidím výsledkově moc růžově. Měl bych mít však dost natrénováno a doufám, že bude jen otázkou času, vrátit se do top formy.

V přiložené tabulce uvádím statistiku tréninku za celé tréninkové období.

Jak jsem už zmínil výše, v dubnu jsem se pokusil o výzvu 3xTOP Praděd. Vybral jsem si sobotu 22. dubna a počasí vyšlo skvěle. Na start do Malé Morávky k resortu Kopřivná mě dovezl Mirek. S autem pak zaparkoval na Hvězdě, takže při každém průjezdu po sjezdu z vrcholu, jsem se mohl zastavit a občerstvit.

Malé Morávky jsem vyjížděl kolem půl jedenácté, bylo jasno, slunečno a celkem teplo. Bohužel jsem podcenil situaci na vrcholu Pradědu, za Ovčárnou ležel na silnici rozbředlý sníh, na vrchol nebylo možné se na kole dostat. Po prvním výjezdu jsem byl nucený přehodnotit plán, když to nejde vyjet až na vrchol. Pokus dokončím, když už jsem tady, ale udělám to jen třikrát na Ovčárnu. Dám si intenzivní trénink v kopcích.

Počasí bylo super a tak jediné, co mě kalilo zážitek, byl stav vozovky z HvězdyOvčárně. Po zimě je plná zbytků z posypu a také už hodně vytlučená. Sjezdy jsem musel jezdit hodně opatrně a stejně jsem měl strach z defektů. Naštěstí planý.

Celkový záznam z tréninku přikládám na obrázku. Končil jsem kolem 14:35Malé Morávce, celkem najezdil 85 km a nastoupal asi 2600 m. Na trati jsem strávil asi čtyři hodiny. Docela fajn trénink, jen mě mrzelo, že jsem to nemohl zajet v celém rozsahu. Na kontrolních bodech jsem se fotil na mobil viz fotogalerie. Hlavní stoupání od HvězdyOvčárně jsem jezdil prakticky pokaždé stejně kolem 24 minut.

Děkuji Mirkovi za doprovod. Teď už to máme nazkoušené, příští pokus nám doufám už vyjde kompletně.

Poslední informace: první verze mého letošního závodního kalendáře.

Zpět