Závodní kalendář 2014 - výchozí verze

07.03.2014 10:08

Představuji výchozí podobu závodního kalendáře pro letošní rok. Jelikož letos neplánuji žádný velký zahraniční ultramaraton, mohu se soustředit na domácí závody. Rozhodl jsem se, že letos absolvuji maximum podniků Moravského poháru s cílem uspět v celkovém hodnocení. Vrcholným podnikem by se měla stát 24-hodinovka na Slovakia ringu, kde se opět pokusím překonat sólo výkonem hranici 800km. Samozřejmě nevynechám moje oblíbené maratony, alespoň ty, které ještě ze seriálu 53x11 Maraton cup zbývají. Král Šumavy se zatím, pokud vím, jako závod nevrací a Sudety tour se letos kvůli uzavírkám silnic nepojedou. Beskyd tour padl zatím také pod stůl, protože koliduje s akcí Moravského poháru, který má letos přednost. A nebudu zastírat, že po loňské neblahé zkušenosti, se mně do Frenštátu dvakrát nechce.

Úvod bude patřit tradičním podnikům, letos jen v opačném pořadí. Nejdříve 12.4. Dukovanské okruhy a týden poté Velikonoční časovka v Hulíně. V květnu pak začne kolotoč Moravského poháru a sám jsem zvědav, jak to budu zvládat. Jsou to sice buď krátké závody nebo časovky, ale tolik závodů jsem zatím v jedné sezóně neměl.  Je to pro mě po dvou ultramaratonských sezónách velká změna a docela se na novou zkušenost těším.

Co se týká mého doprovodného týmu, bude se mnou jezdit prakticky ve stejném složení, jako loni. Poradu před zahájením sezóny máme 29.3., kde si určíme téměř definitivní složení pro jednotlivé závody. Jsem moc rád, že prakticky všichni členové z loňska mě zůstávají věrní. Věřím, že i naše sehranost z minula nám pomůže zvládnout všechny letošní podniky a dotáhnout je do zdárného konce.

Zpět