Závodní kalendář 2013

27.03.2013 12:24

V sobotu 23. března, dá se říci již tradičně, konala se u mě v Lipníku porada doprovodného týmu před nadcházející sezónou. Termíny většiny závodů, kterých si chci letos účastnit, jsou dané a tak bylo možné odsouhlasit také téměř všechny doprovody. Samozřejmě, že nosným tématem byla především naše letošní účast na DOS RAS EXTREME 2013 ve Slovinsku. Jsem moc rád, že naši tradiční sponzoři jsou nám věrní. Finančně nás letos opět podporuje firma KNAUF a doprovodná auta nám zajistí BarčaTrans. Oběma věrným sponzorům patří velké díky.

Co se týká složení doprovodného týmu pro Slovinsko, zatím máme napevno čtyři členy. Minimálně o jednoho dalšího člena by se měl tým ještě rozšířit, ale zatím není jisté, kdo konkrétně to bude. Protože už teď máme mezi sebou jednoho nováčka, byl bych rád, pokud by pátým členem byl někdo, kdo už zkušenost z ultrazávodů má. Což není zrovna jednoduchá věc a tak je to otevřená záležitost. Doufám, že se to podaří nejpozději do půlky dubna vyřešit.

V přiloženém obrázku je první verze mého letošního závodního kalendáře. Začátek sezóny prakticky kopíruje loňský rok, pouze z něj vybočuje termín Velikonoční časovky v Hulíně, za což „může“ brzký termín letošních Velikonočních svátků. Dukovanské okruhy se jedou v tradičním termínu, snad v té době už bude pěkné jarní počasí. Po letošní předlouhé zimě se jej nemohu dočkat. Ostatní závody, jsou víceméně tradiční. Po loňské absenci se chystám na Rampušáka do Štítů, u kterého organizátoři avizují návrat trati do Orlických hor. Také bych chtěl vyzkoušet maraton Zlaté kolo vysočiny, ten však zatím nemá stanovený termín konání. Pokud by se ale konal v avizovaném termínu, musel bych vynechat tradiční Hostýnskou časovku v Bystřici pod Hostýnem.

Co se týče 24-hodinovek rád bych, po několikaleté zkušenosti z našich končin, zkusil nějakou zahraniční. Zda to bude v kalendáři uvedená 24-Stunden Biken, která se jede 12. července v rakouském Kaindorfu, ještě není jisté. Uvidíme, zda se podaří uspokojivě vyřešit všechny organizační záležitosti, abych se mohl v červenci postavit na start.

Druhým rokem v mém kalendáři chybí Král Šumavy. Vypadá to, že i letos se pojede nesoutěžně, takže i když mě je to líto, do Klatov se zřejmě letos opět nepodívám. Za to se zřejmě podívám do Jeseníka, na horský závod VC Helia Sport, který je letos též otevřen i pro hobbíky jako Malé CCT. Pak se také těším na nový silniční závod VC Kaňkovský, který by se měl konat v okolí Olomouce. Doufám, že se jim podaří postavit zajímavou trať, která přitáhne závodníky. U Chomoutovské časovky, která by se měla jet opět jako časovka družstev, je otázkou, zda letos nějaké družstvo postavíme. Loni se to nesešlo, bylo by pěkné, kdyby nám to třeba letos vyšlo. Podobná situace je i na posledním podniku, který je Svatováclavská časovka dvojic. Loni jsem ji jel skvěle s Pavlem Kudou. Pokud mě Pavel letos nedá košem, dám si ji s ním moc rád.

Začínáme tuto sobotu v Hulíně. Snad už konečně začne i jaro!

Zpět