Závodní kalendář 2012

29.03.2012 18:52

Závodní sezóna se kvapem blíží a je nejvyšší čas doplánovat poslední detaily. V sobotu 24.3. se konala u mě v Lipníku velká porada, které se zúčastnili téměř všichni členové mého doprovodného týmu. Ladili se poslední změny v letošním kalendáři závodů a umístění doprovodů na jednotlivé závody. Hlavním bodem byla naše účast na letošním ročníku DOS RAS Extreme ve Slovinské Postojné. Máme hotovou novou sadu dresů, kde jsou loga všech našich sponzorů. Také máme týmová trika a bundy. Jak vypadají, si můžete prohlédnout v přiložené galerii. Vyfotili jsme se v novém oblečení na jarním sluníčku a můžete tedy posoudit, zda nám to letos bude slušet. Na fotografii jsme z leva: Pavel Bonta, Pavel Novák, Eda Pospíšil, moje maličkost, Ivo Prokeš, Petr Bělič, Hanka Ebertová a Vašek Čáp.

Podařilo se dořešit finanční zabezpečení akce a momentálně se plánují doprovodná auta. Budeme mít k dispozici dvě a předpokládáme dodávky, což je pro naše potřeby ideální. Zbývá zapracovat na rozmístění materiálu a logistice aut během závodu. Platí, že co se nedomluví dopředu, musí se řešit během závodu, což pak bere energii a čas. A toho je v průběhu závodu proklatě málo, takže podrobná příprava ušetří čas a naše nervy. Hanka se ujala vedení doprovodného týmu a její mnohaleté zkušenosti z organizování vlastního týmu jsou k nezaplacení. Také jsme přivítali posledního člena, Vaška Čápa, který s námi pojede v roli hlavního komunikátora, řidiče a fotografa. Teď si jen držíme palce, abychom se všichni osmého května večer nalodili a odrazili směr Slovinsko. Pokud se do té doby nic nezmění, odjedeme v následujícím složení:

 

Standa Prokeš

závodník (rád by)

Hanka Ebertová

vedoucí týmu, navigátor

Pavel Novák

navigátor, fotograf, náhradní řidič

Ivo Prokeš

řidič, catering, technika

Petr Bělič

řidič, catering, technika

Vašek Čáp

řidič, komunikátor, fotograf

 

Co se týče letošního závodního kalendáře, oproti loňskému doznal hodně změn. Většinou jsou vynucené kolizí nebo posunem termínů akcí. Což je případ Dukovanských okruhů, které se přesunuly na, pro mě výhodnější, dubnový termín. Pro rozjetí do začátku skvěle vyhovuje. Kolize s K24 bohužel vyřadila Rampušáka, ale distanční závod má v této době přednost. Termíny Hulínské MXM ligy ještě nejsou všechny dané a tak uvidíme, zda se trefí do mého volného termínu. Naopak Moravský pohár už má termíny jasné a tak jsem některé vhodné akce do svého kalendáře zařadil. Dobrá zpráva přišla ze Šaratic, kde se po roční přestávce obnovuje tradice 24-hodinovky Le Mans a já bych u toho rád byl. Co mě velmi mrzí je absence ikony českých silničních maratonů - Krále Šumavy, ale jako cyklojízda s měřením času pro mě není atraktivní. Pokud se Krále nepodaří do příštích sezón obnovit v původní podobě, bude to velká rána pro maratonské silničáře. Doufám, že podobných jobovek nebude letos více a ostatní akce klapnou.

Zpět