Závěr přípravného období

01.05.2012 11:23

Máme 1.5. a mě definitivně končí přípravné období a začíná závodní sezóna. V rámci přípravy jsem v dubnu absolvoval jednak poslední rychlostně-vytrvalostní tréninkový cyklus a také tři krátké závody. Všechny tři závodní testy dopadly dobře, pěkně jsem se v nich rozjezdil a to, že jsem na všech obsadil pozici na bedně v kategorii, je příjemná odměna.

Jak je patrné na přiloženém obrázku, mám za sebou zatím nejtěžší tréninkové období v mé krátké cyklistické kariéře. Trénink jsem zaměřoval především na zlepšení vytrvalostních a vytrvalostně-rychlostních parametrů. Do jaké míry se mě záměr zdařil, se uvidí vlastně až na vytrvaleckých závodech. Časovky a krátké závody v dubnu mě posloužily jen na rozjetí v maximálních intenzitách.

V této souvislosti moc děkuji Hance Ebertové, která mě byla zejména v zimních měsících, kdy je trénink objemů nejtěžší, jednak morální oporou, ale především dobrým rádcem. Hodně věřím, že naše spolupráce přinese potřebnou kvalitu výkonů, které se mě zatím v ultra závodění nedostávalo.

Zpět