Vzpomínka na Edu Pospíšila

04.10.2021 18:36

Tento rok nám bohužel nepřinesl jen dobré zprávy. V květnu mě zaskočila obzvlášť smutná zpráva o náhlém odchodu mého dlouholetého kamaráda Edy Pospíšila. Zradilo ho jeho nemocné srdíčko. Bylo to pro mě o to bolestnější, že jsme se krátce předtím viděli a společně se těšili na letošní závodní sezónu.

V těchto dnech by se býval Eda dožil 72 let a při té příležitosti bych rád připomněl těch uplynulých třináct let, které jsem s ním měl tu čest strávit na našich cestách za cyklistikou. Vše pro nás začalo v květnu 2008, kdy jsem jej jako svého bývalého kolegu požádal o doprovod na maraton Sudety tour do Teplic nad Metují. Nejen, že ho tato první ne příliš povedená zkušenost neodradila, ale začal se mnou na závody jezdit čím dál častěji. Maratony, 24-hodinovky, silniční závody, časovky. Za těch třináct let to bylo přes stovku akcí. Eda skvěle zapadl do mého týmu a byl nejen jejím platným členem, ale také skvělým parťákem a kamarádem. O to více nám teď bude chybět.

Pro ty z vás, kdo jste Edu osobně znali, jsem sesbíral ze svého archivu fotky, na kterých je zachycený. Pohříchu jich za tak dlouhou dobu není mnoho. Je to pochopitelné, Eda býval spíše za objektivem než před ním.

Budu rád, pokud se mnou jejich prostřednictvím na Edu zavzpomínáte a připomenete si fajn chvíle strávené v jeho společnosti.

Zpět