Výsledky a hodnocení sezóny 2022

22.09.2022 18:42

V závěru letošní sezóny se mě začalo dařit a tak jsem si maloval, jak mě to pěkně jde. Chválit dne před večerem se však nevyplácí a trest přišel vzápětí. Po předposledním podniku, Troj-časovce Kasárne, jsem ulehl zachvácen zánětem průdušek a bylo vymalováno. Poslední podnik, časovka na Pustevny, se konal bez mojí účasti.

Velkým štěstím pro mě bylo, že jsem měl najetý poměrně slušný náskok a žádný ze soupeřů mě nemohl v celkovém hodnocení přeskočit. I tak mě takový závěr sezóny moc netěší.

Nicméně, i když jsem se občas trápil a nejezdil žádné oslnivé výkony, nakonec jsem to přece jen na pohár v kategorii dotáhl. Především začátek sezóny mě až na výjimky moc nevyšel. Stálo mě to pak hodně sil, dotáhnout se do čela bodování. Celkově jsem letos objel poměrně velký počet závodů, nesrovnatelný s dvěma předcházejícími lety. Letošní pohár SPAC mě tak stál hodně úsilí a proto si jej také velmi vážím.

V rámci týmové soutěže SPAC se nám letos podařil husarský kousek a týmový pohár jsme vyhráli. V první polovině sezóny to s námi sice nevypadalo moc dobře, ale druhou polovinu jsme zvládli fantasticky a postupně jsme se propracovali do čela. Myslím, že zlomem byl příchod Pepy Martináka v půli sezóny. Jeho skvělé výkony především v horských závodech znamenaly nejen body navíc, ale také motivaci pro ostatní členy týmu. Před posledním závodem už bylo prakticky rozhodnuté, nicméně i naposled jsme předvedli dominantní výkon hodný vítězného týmu. Gratulace všem členům našeho skvělého vítězného týmu!

Mimo SPAC jsem s ohledem na velký počet závodů a jejich kumulaci zvládl jen další dva podniky. Vážím si úspěchu na Mamut tour, kde jsem vyhrál kategorii, a také jsem se neztratil na podniku VC Temelína. V časovce jsem byl těsně čtvrtý, naopak nedělní závod mě vyšel lépe a uhájil jsem třetí místo v kategorii.

Velké poděkování všem, kdo mě letos na závodech podporovali!

Výsledkové listiny Slezského poháru amatérských cyklistů 2022:

Celkové umístění kolegů z týmu Cyklokramo Suchdol nad Odrou:

kategorie A Jaroslav Glogar 1. místo
  Petr Blaťák 2. místo
kategorie B Jiří Graf 4. místo
kategorie C Tomáš Dohnal 5. místo
  Josef Martinák 7. místo
kategorie E Oldřich Miček 2. místo
kategorie F Ladislav Toman 4. místo
kategorie ŽB Marcela Pargačová 2. místo
kategorie ml.ž. Tomáš Melichar 2. místo
  Tomáš Dohnal 5. místo
kategorie st.ž. Max Kramoliš 1. místo
  Nikolas Nábělek 3. místo

Gratulace všem členům našeho týmu k parádním výsledkům, především medailistům!

K podrobnému hodnocení výsledků našeho týmu odkazuji na článek Tomáše Dohnala ZDE.

Předpokládám, že příští sezóna u mě proběhne opět ve znamení poháru SPAC a stále budu vozit dres CYKLOKRAMO Suchdol nad Odrou. Nicméně táhne mě to také nejen k maratonům ale i k 24-hodinovkám. Silně přemýšlím o třetím pokusu na 24-hodinovce v Kelheimu. Snad mě budou nebeské síly příznivě nakloněny!

Velké poděkování soupeřům a kolegům z týmu, za parádní závodní zážitky a především organizátorům závodů a všem, kdo se na našich amatérských závodech podílejí. Na shledanou v sezóně 2023!

Zpět