Vernisáž - Hanka EBERTOVÁ - cyklistický ultramaraton

29.09.2015 18:33

Ve čtvrtek 24.9. jsem byl účasten na vernisáži fotografií Petra Janouše a Hanky Ebertové. Hanka tuto akci uspořádala v souvislosti s ukončením své dlouholeté cyklistické kariéry. K vidění byly nejen cyklistické fotografie, kterých má Hanka díky Petru Janoušovi doslova „plné šuplíky“ a ze kterých bylo asi hodně těžké vybrat ty pravé. Hanka výstavu doplnila také obrázky z jejího výletu do Indie, kde mimo to, že celou cestu fotila, také na kole zdolala jeden z nejvyšších sjízdných průsmyků na světě - Khardung La (5300 m.n.m.).

Hanka si na výběru fotografií dala záležet a tak byly k vidění jak fotografie z poslední doby, tak i naprosté rarity z jejích cyklistických začátků. Část výstavy byla věnována setkání Hanky s fenomenálním ultramaratoncem Jure Robičem. Termín konání vernisáže Hanka zvolila ke dni pátého výročí tragického úmrtí tohoto vyjímečného cyklisty, se kterým ji pojí nezapomenutelné vzpomínky.

Hojná účast těch, kteří byli nějakým způsobem účastni Hančiny kariéry, jen podtrhla slavnostní chvíli. Družná neformální zábava, která se rozproudila po skončení oficiální části vernisáže, trvala až do pozdních hodin. Poslední účastníci opouštěli galerii spolu s Hankou krátce před jedenáctou hodinou. Hanka odjížděla noční Prahou stylově - na kole.

Bohatá fotogalerie Petra Janouše, do které jsem také maličko přispěl, je k vidění na Hančiných stránkách.

V internetovém magazínu Idnes vyšel k tématu ukončení Hančiny závodní kariéry pěkný článek.

Zpět