Velikonoční časovka

28.04.2011 20:50

První akce mého letošního závodního kalendáře je minulostí. Krásné jarní počasí nás přivítalo na startu Velikonoční časovky v Hulíně. Závod se jel jako první podnik silniční ligy DOMOSA - Cyklo MXM 2011. Jedná se o klasickou silniční časovku na 13 km dlouhé trati s převýšením asi 50m. Jeli se dvě kola.

Bohužel stav tratě byl poznamenán probíhající stavební činností. V prvním úseku za Pravčicemi probíhá příprava na pokračování dálnice a těžké náklaďáky jezdily sem-tam. Nedosti k tomu, v úseku Rymice - Količín zase cestáři pracovali na sanaci výtluků po zimním provozu. V tomto úseku, kde je více zatáček, tak musel závodník jet s očima na stopkách a pokud možno se vyhýbat úsekům s čerstvě nafoukaným drobným štěrkem. Jel jsem jako druhý v pořadí a tak jsem se navíc musel vyhýbat pracujícím cestářům a jejich rozměrnému vozidlu. Ti co startovali později měli malou výhodu, že se jim vyhýbat nemuseli.

Nicméně nemyslím si, že bych zajel špatný závod, ačkoli to nebylo z mého pohledu optimální. Přece jen to byla premiéra a tyto závody se teprve učím jezdit. Rychlá jízda v časovkářském posedu vyžaduje cvik. Z přiloženého záznamu z polaru je vidět, jak rozdílně jsem zajel obě kola a jsou tam poměrně velké rozdíly i při průjezdech některých zatáček. Mám se tedy ještě hodně co učit.

Přesto jsem zajel slušný čas 38:39, který stačil na  celkové páté místo. V kategorii jsem obsadil druhé místo za Pavlem Kudou, který zajel skvěle a obsadil v celkovém pořadí druhé místo. Závod vyhrál Luděk Blinka skvělým časem 37:03.

Velké díky Edovi Pospíšilovi a Pavlovi Bontovi za dopravu a podporu na trati.

Dalším závodem, který mě letos čeká, je úvodní podnik seriálu Maraton Cup 2011, což je Mamut tour 2011.

Dalším závodem ligy je Hostýnská časovka, která se jede v pátek 27.5. v podvečer. Snad nám také vyjde pěkné cyklistické počasí.

Zpět