Velikonoční časovka, Hulín - výsledky

07.04.2012 20:43

Mám za sebou první letošní klání a rozhodně nejsem zklamán. Tradiční trať u Hulína dostala dárek v podobě kvalitních oprav nejhorších úseků cesty v Rymicích a Količíně. Počasí nakonec nebylo tak zlé, a ačkoli foukalo, teplota se pohybovala kolem snesitelných 12°C a občas vykouklo i sluníčko.

Trať o délce 26 km jsem projel za 39:18 a dostal se tak na celkové osmé místo. V kategorii jsem letos, jelikož Karel Sekerka přešel k šedesátníkům, nenašel přemožitele. Karel zajel skvělou časovku a s časem 39:06 byl celkově šestý. Druhé místo v naší kategorii patří Václavu Vodičkovi za 39:38 a na třetím místě dojel Vladimír Lysek s časem 39:39.

Výborně zajel časovku celkový vítěz Roman Galatík a ustavil nový rekord trati 37:03. Parádně také závod vyšel Luďkovi Blinkovi, který se časem 37:50 vyšvihl na druhé místo celkově i v kategorii.

Velikonoční časovka v Hulíně, která je prvním podnikem Domosa-Cyklo MXM ligy, byla letos díky brzkým velikonočním svátkům už sedmého dubna. Pro mě to znamenalo, že jsem do závodu šel přímo z tréninku a na výsledku je tato okolnost myslím patrná. Proti loňskému času jsem byl o 39 vteřin pomalejší. Nicméně jako test a příprava splnil závod svůj cíl. Ještě mě čekají dva týdny tréninku, který vyvrcholí účastí na jednodenním etapáku - Dukovanské okruhy. Pak musím relaxovat, před vrcholem mé letošní sezóny - DOS RAS EXTREME ve Slovinsku, který startuje už 10.5.

Velké díky patří organizátorům Domosa-Cyklo MXM ligy, za skvělou akci.

Zpět