VC Žabně a Bohumínská časovka - 18.-19.5.2024 - výsledky, fotky

21.05.2024 20:02

Víkend 18. – 19. května byl opět naplánovaný v rámci SPAC časovkářský dvojboj. V sobotu časovka na 12 km v Žabni u Fýdku-Místku. Na neděli pak časovka v Bohumíně letos na 13 km. Pro mě to byly dva první závody v sezóně a doufal jsem, že potvrdím formu, kterou jsem cítil v tréninku.

Žabeň nás v sobotu přivítala polojasnou oblohou a příjemně teplým počasím bez výraznějšího větru. Trať časovky jsem už znal z předchozích ročníků a tak jsem už věděl, na co si dát pozor. Možná proto a i díky velkému natěšení na závod, jsem letos podal zatím svůj nejlepší výkon na této trati. Doufám také, že svůj podíl na tom mají technické úpravy mého časovkářského speciálu Author Airman. S časem 17:09 jsem obsadil parádní druhé místo v kategorii, za vítězem Václavem Vodičkou. Pro třetí místo si dojel Milan Onderka. Na bedně se tedy zopakovala sestava z loňska. Soupeřům velká gratulace!

V neděli jsme s Mirkem a Oldou vyrazili do Bohumína. Bohužel Bohumínská časovka se letos jela na jiném okruhu než obvykle, což se v mém případě nesešlo a časovka mě v neděli moc nesedla. Jel se dvakrát krátký 6,5 km okruh přes Šunychl, v druhé části to bylo namotané na cyklostezce v polích. Asfalt pěkný, ale hodně prudkých zatáček. Počasí se proti sobotě maličko zhoršilo, ale bylo teplo, pouze místy nárazově foukalo. První kolo jsem ještě zajel pocitově celkem dobře, ale v druhém jsem se už necítil a i na Polaru je vidět, že jsem tam měl docela krizi. Nicméně, úplně jsem to nepokazil a o dvě vteřiny s odřenýma ušima obhájil druhý flek. Naši kategorii s přehledem vyhrál Vašek Vodička, kterému tyhle obtížné trati evidentně svědčí. Třetí místo si vyjel opět Milan Onderka. Na bedně se tedy sešla stejná sestava jako v sobotu. Vašek si navíc převzal dres letošního časovkářského mistra, Bohumín se letos jel jako mistrovství SPAC. Soupeřům velká gratulace!

Poděkování Mirkovi Miklášovi za doprovod a fotky.

Závěrem souhrn toho nejdůležitějšího:

Zpět