Únor - další část zimní přípravy je za mnou

02.03.2012 21:14

Letošní zima byla ke mně poměrně nekompromisní. Koncem roku bylo počasí vcelku vlídné, ale v druhé polovině ledna a prakticky celý únor se nedalo vyjet ven. Objemovou část tréninku bylo nutné absolvovat doma na trenažéru. Téměř sedmdesát hodin za dva měsíce. Nic příjemného, ale bylo to nutné

Ve čtvrtek 23.2. jsem absolvoval zdravotní a zátěžové testy u MUDr. Pavla Homolky v nemocnici u sv. Anny v Brně. Výsledky dopadly dobře a ukázalo se, že jsem se v zimní přípravě nešetřil, což mělo očekávaný dopad na výkonnost. Jsem prakticky na stejných hodnotách tepů a wattů, jako koncem loňské sezóny. Moje aktuální VO2max je 56,8 ml/kg. Tato hodnota by se měla, pokud zvládnu trénink intenzit v následujícím období, ještě o něco zvýšit.

Rozhodně jsem s průběhem přípravy zatím velmi spokojený. Zbývá ještě závěrečná fáze a tak mě držte palce, ať se zadaří. Hlavně to počasíčko kdyby mě trochu více přálo než dosud.

Využil jsem cesty do Brna a vyzvedl si ve firmě ATEX hotovou kolekci dresů. Vypadají skvěle a jelikož jsem měl možnost je částečně vyzkoušet o víkendu v tréninku, jsem spokojen i s jejich funkčností. Především zimní doplňky jsou na jedničku. Velké díky za to patří Hance Ebertové. Především za nabídku použít její originální design, ale také za pomoc při návrhu rozmístění grafických prvků. Je to pro mě čest i výzva, abych dostál pověsti, kterou tyto dresy nesou z doby, kdy v nich Hanka závodila. Přikládám několik neumělých fotek pro ilustraci. Jakmile bude vhodná příležitost, nafotíme nové dresy lépe a v reálu.

Startovní pole ultramaratonu DOS RAS EXTREME, který startuje 10.5. ve Slovinské Postojné, se plní a již nyní čítá přes padesát závodníků. Je velmi pestré a v květnu bude na startu prakticky celá světová špička. Zaznamenal jsem také několik účastníků, se kterými jsem měl tu čest se na ultra osobně potkat. Pro mě osobně bude tento závod absolutním vrcholem letošní sezóny a všechno úsilí směřuji právě sem. Věřím, že přijedu do Slovinska dobře připravený, s vynikajícím doprovodným týmem a společně předvedeme slušný výkon.

V přiložené tabulce je sumář tréninkových hodin ke konci února.
    

 

 

 

 

 

 

 

Zpět