Uničovská časovka - 4.5.2019 - výsledky

07.05.2019 19:34

První podnik letošního ročníku Moravského poháru Uničovská časovka připadl na sobotu 4. května. Předpověď počasí se celý týden stále měnila od skvělé po chmurnou. Výsledek byl překvapivě dobrý. Oblačná obloha, asi 14°C a mírný jižní vítr 2m/s. Na tenhle podnik poměrně dobré počasí. Už jsem tuhle časovku zažil za horších podmínek.

Letošní trať byla proti loňsku změněná. Start byl v Uničově na výpadovce a obrat ve Třech Dvorech kolem ostrůvku. Délka 25km, prakticky  rovina.

Startoval jsem v 11:01 a první půle do obrátky mě moc nevyšla. Zpočátku jsem sice jel dobře, ale v druhé půlce prvního úseku jsem se začal hrozně trápit. Za obrátkou se však situace rychle obrátila a v druhé půlce trati mě naskočili nohy a byl jsem schopen v závěru ještě zrychlovat. Výsledný čas 33:47 stačil na celkové 20. místo. V kategorii příchozích jsem obsadil desáté místo. Na to, jak byla kategorie našlapaná si myslím, že jsem zajel v rámci možností své maximum. Aspoň jsem si zase po čase zkusil rovinatou časovku. Závodu se zúčastnilo asi 120 závodníků.

Přikládám jako obvykle nezbytnou porci informací:

Závěrem patří poděkovat organizátorům závodu Silný team Uničov o.s. za pěkný podnik. Zabezpečení trati a organizace bylo jako obvykle na velmi dobré úrovni. Také zázemí závodu v restauraci U Řeka bylo fajn, a letos se zlepšilo i zpracování výsledků, takže se nemuselo tak dlouho čekat i když nějaké protesty se opět řešili.

Moc děkuji Mirkovi a Edovi za doprovod a fotodokumentaci.

Zpět