Trénink v dubnu - ukončení přípravného období

29.04.2013 08:45

Dubnové počasí bylo sice tradičně proměnlivé, ale alespoň o něco teplejší než předchozí březnové a hlavně konečně nepadal sníh. Závěrečnou intenzivní fázi tréninkového období jsem tedy zvládl celkem bez větších obtíží. V jeho závěru jsem si zazávodil na Dukovanských okruzích a obsadil, stejně jako loni, druhé místo ve své kategorii Masters 1.

V závěru měsíce už se budu jen vyjíždět a odpočívat. Připojuji závěrečný účet tréninkových hodin za uplynulých šest měsíců. Napadlo mě dát vedle sebe tabulky hodin z loňska a ty letošní. Počtem hodin vychází téměř stejně, jsou tam však patrné změny v rozložení. Především posun do první poloviny přípravy a hlavně do objemové části v lednu. To koresponduje s lepšími daty z únorového laboratorního testu, především se mně zlepšily silové parametry. Také je patrný vyšší podíl trenažeru a o pár procent více všeobecné přípravy.

Zároveň musím konstatovat, že tahle zimní příprava mě letos stála hodně, hlavně psychických sil. Nejdříve jsem v lednu a únoru hodně přitlačil na objemový trénink, což znamenalo obětovat prakticky veškerý volný čas a dorazil to březen s nezvykle studeným počasím, kdy jsem musel hodně improvizovat.

Nicméně, vypadá to, že forma by mohla kulminovat právě směrem k začátku května, kdy mě čeká ve čtvrtek 9.5. start na ultramaratonu DOS RAS EXTREME 2013 ve slovinské Postojné, který je letos vypsán na trati 1 229km s převýšením 14 883m.

Zpět