Trénink prosinec

07.01.2015 16:43

Začátkem nového kalendářního roku obvykle bilancuji první dva měsíce přípravy a nejinak je tomu i letos. Musím si pochválit především zdraví, které mě v tomto období podrželo na rozdíl od předloňska, kdy jsem během svátků trochu klempíroval s průduškami. Nezvykle teplé prosincové počasí, které skončilo mrazivou koncovkou po vánočních svátcích, mě umožnilo absolvovat většinu cyklistické přípravy venku. Také během chladné epizody mezi svátky, která však byla skoupá na sněhový příděl, jsem bez problémů absolvoval dva mrazivé vícehodinové tréninky venku.

Před vánočními svátky, kdy si obvykle plánuji odpočinek, jsem absolvoval kompletní cyklus. V posledním týdnu před svátky jsem bez větších obtíží odpracoval celkem 21 hodin. Myslím, že mám tedy docela dobrý základ pro nadcházející objemové období. Snad mě i nadále podrží štěstí a propluji tímto klíčovým obdobím bez větších překážek. Zatím mě spíše mrzí, že letošní zima je tak skoupá na sníh, takže na běžky zatím jen sedá prach. Do konce zimy ale přece jen nějaký čas zbývá, snad se to alespoň na pár dní otočí, a přijde pěkná sněhová nadílka i k nám.

Jako obvykle přikládám tabulku odpracovaných tréninkových hodin za uplynulé období. S koncem kalendářního roku jsem také uzavřel statistiky za rok 2014. Aktualizované grafy a tabulky jsou v záložce Něco o mně. Počítač najetých kilometrů za loňský rok se uzavřel na hodnotě 17 301 km, což je zatím nejvyšší hodnota v mojí krátké cyklistické kariéře.

Zpět