TORTOUR 2015, Švýcarsko - v roli navigátora!

10.08.2015 15:27

Na letošní ročník cyklistického ultramaratonu TORTOUR 2015 do švýcarského Schaffhausenu se chystá Hanka Ebertová už více jak rok. Samozřejmě bych jí moc přál, aby se jí závod vydařil a hlavně aby jej dokončila v limitu, který je pro ženskou kategorii stejný jako pro muže, tedy 48:30 hodin. V tomto vražedném limitu musí překonat vzdálenost 1026 kilometrů převýšením 12 360 metrů. Trať vede přes několik vysokohorských průsmyků v Alpách, takže kromě velkého převýšení lze také očekávat velké klimatické rozdíly. Pro Hanku to znamená nutnost absolvovat celý závod non-stop, s minimálním počtem zastávek a prakticky beze spánku.

Myslel jsem si, že jí budu držet palce od svého PC, kde budu netrpělivě sledovat její postup na trati, ale život jak známo je pěkný šprýmař. Díky turbulencím v Hančině doprovodném týmu, které jej nečekaně a zrádně zasáhly v půli června, jsem se prakticky během několika dní stal oficiálním navigátorem v jejím týmu. Nebylo to pro mě lehké rozhodnutí. Sice mám za sebou několik ultramaratonů jako závodník, ale tohle je pro mě neprozkoumané území. Navíc v německojazyčném prostředí, a já neumím německy ani pípnout! Tudíž to asi bude zajímavá, i když velmi náročná zkušenost. Vím, že pro ultramaratonce je nejdůležitější důvěra ve vlastní schopnosti a ve svůj doprovodný tým. Také já věřím, že uděláme jako tým všechno pro to, aby Hanka viděla cílovou pásku v časovém limitu. Pochopitelně, že věřím i Hance, že je schopná závod dokončit v limitu. Jak jí znám, tréninku a přípravě na něj věnovala maximum.

Pokud nám chcete držet palce a sledovat průběh závodu, bude to možné on-line přímo na stránkách závodu. Je třeba kliknout na závod TORTOUR a na jeho stránce zvolit v levém sloupci odkaz LIVETRACKING. Přímý odkaz na mapu je zde:

Více o samotných přípravách na závod se můžete dozvědět na Hančiných webových stránkách.

Hanka startuje v pátek 14. srpna třicet minut po půlnoci. Do cíle musí dorazit nejpozději v neděli 16. srpna v jednu hodinu po půlnoci. Držte nám palce a stůjte při nás všichni svatí!

Zpět