TORTOUR 2015, Schaffhausen - výsledky

18.08.2015 17:38

Ultramaratonský chlebíček umí být pěkně tvrdá potvora. Můžete se sebelépe připravit, stejně vás dostane, kdy si zamane. Hanka si ve Švýcarsku vybrala pořádný kopec smůly, když na trati závodu chytla přechod studené fronty. Prudký propad teplot, celodenní déšť a protivítr, jí potrápily nejen v rovinatých úsecích ale i v horách. Pohodový rovinatý dojezd do TS6 Interlaken kolem jezera se změnil na souboj s protivichrem, který na hladině jezera zvedal vysoké vlny. Přesto všechno jela Hanka stále dobře a nevdávala se. Jenže na tak nepříznivé podmínky neměla časové ani výkonnostní rezervy. Závod pro ni skončil na Jaun passu krátce po jedenácté hodině v noci. Do další TS 7 v Bulle jí zbývalo asi 30 kilometrů a bylo jasné, že limit do 23:00 nestihneme. Ještě zkusila sjet první část sjezdu, ale nešlo to a závod po dlouhém zvažování všech možných alternativ ukončila.

Ze Švýcarska si vezeme hromadu zážitků a fotek. Pokud to zvládnu, rád bych své zážitky přetavil v článek. Určitě budou k dispozici fotogalerie, které zveřejníme na našich stránkách. Petr Janouš se činil a já jsem také stihl párkrát zmáčknout spoušť. Hanka určitě dá k dobru, jak je jejím dobrým zvykem, podrobnou reportáž. Další info najdete v aktualitách na její stránce.

Prozatím přikládám alespoň výsledkové listiny závodu v sólo kategoriích. Už jen z pohledu na výsledky je patrné, jak byl závod obtížný. Na start se postavilo 33 sólo závodníků, ale cíle v časovém limitu se jich dočkalo pouze třináct! Odkaz na kompletní stránku s výsledky je ZDE.

Výsledkové listiny Tortour 2015, Schaffhausen v sólo kategoriích:

Zpět