TORTOUR 2015 - reportáž Hanky Ebertové

21.09.2015 17:58

Na webu Hanky Ebertové je k přečtení její reportáž z letošního ročníku ultramaratonu Tortour ve Švýcarsku. Hanka k ní jako obvykle přistoupila velmi odpovědně a pečlivě, a tak je co číst.

Její hodnocení mé účasti v jejím doprovodném týmu vyznívá velmi nelichotivě, ale jakáž pomoc, bylo to tak. Nebyl jsem zrovna příkladným navigátorem. Jak píše Hanka, „vyžral“ jsem si to horké sedadlo se vším všudy. Chyby, kterých jsem se dopustil, mě mrzí především vůči Hance, která přípravě na tento závod obětovala moře času a úsilí. Nejpíše bude lepší, když se napříště budu raději držet řídítek.

Na druhou stranu, moc mě těší, že i přes veškerá negativa, která nás v závodě potkala, Hanka své účasti nelituje. Co Hanku znám, vždy se s vervou a odhodláním pouštěla po neprošlapaných cestičkách a za to jsem ji vždy obdivoval. Ostatně můj první kontakt s jejím jménem se datuje do roku 2007, kdy jsem si přečetl o její účasti na RAAM.

Moc bych jí přál, aby její život po cyklistické kariéře, byl stejně pestrý a bohatý, jakým byl během její ultramaratonské kariéry. Jak ji znám, s rukama v klíně sedět nebude.

Zpět