Tatry Tour 2012 - Starý Smokovec - výsledky, fotogalerie

31.07.2012 18:48

Tatry nás v pátek odpoledne přivítaly teplým a bouřlivým počasím. Sobotní předpověď však byla příznivá a vyplnila se téměř dokonale. Teplé počasí s mírným jižním větrem a odpoledne možnost přeháněk. Ty nás ve finále potkaly dvě. Jedna obyčejná nás pokropila v úseku Lysá Polana - sedlo Príslop. Druhá, která nás chytla několik kilometrů před cílem, už tak příjemná nebyla. V provazcích deště nebylo chvílemi vidět na krok a po silnici se valily proudy vody. K našemu štěstí přestala kousek před posledním kilometrem, závěr závodu jsme tedy měli jen mokrý. :-)

Jak už to v Tatrách bývá, pěkné počasí přilákalo na start maratonu hodně závodníků a počet startujících na dlouhé trati atakoval dvěstěpadesátku. První úsek pod stoupání na Huty se jel svižně, ale hlavní pole se drželo celou dobu víceméně pohromadě. Začalo se tradičně dělit až v nejtěžším stoupání. S čelní skupinou jsem vydržel jen asi první třetinu stoupání, pak jsem začal na čelo ztrácet a skončil ve třetí skupině. Dle tradic tohoto závodu se ve skupině příliš nespolupracovalo. Jako obvykle se hodně taktizovalo a občas nastupovalo. Nestabilní tempo skupiny tedy dovolilo opozdilcům dotáhnout se a přes Zakopane už nás jel celkem slušný balíček.

Stoupání před hranicemi a následně na sedlo Príslop skupinu opět zredukovalo. Před vrcholem sedla se začalo závodit a já jsem měl co dělat, abych se udržel ve skupině. To se mi sice podařilo, ale na více jsem tentokrát neměl síly. Rozhodovalo se v hromadném dojezdu na posledním kilometru. Jel jsem na krev, ale přesto z toho bylo "jen" sedmé místo v kategorii a třicáté páté celkově.

S takovým výsledkem pochopitelně moc spokojený nejsem, nicméně vím, že jsem podal dobrý výkon na hranicích svým možností. V tak nabité konkurenci při hromadném dojezdu mám jen malou šanci se prosadit. Spurter už ze mě nebude. O tom, jak to bylo letos v naší kategorii našlapané, svědčí výsledková listina. Prvních osm v naší kategorii se poskládalo do jedné minuty!

Z Čechů se na bednu probojoval jen Pavel Kokeš, který si dospurtoval pro druhé místo v kategorii. Podal skvělý výkon a ode mě velká gratulace!

Kompletní oficiální výsledkové listiny jsou k nahlédnutí zde: celkové pořadí, pořadí kategorií.

Velké poděkování patří mému doprovodnému týmu ve složení: Irena Prokešová & Tomášek a Ivo Prokeš za perfektní servis. Kromě starostí o moji maličkost se jim podařilo nafotit průběh závodu, takže se můžete podívat, jak to v Tatrách vypadalo, v této fotogalerii. Další velké poděkování patří věrnému sponzorovi, firmě BarčaTrans, za zajištění doprovodného vozidla.

Aby byla informace kompletní, přikládám svůj záznam z Polaru, mapu a profil trati.

Letošní seriál velkým silničních maratonů, 53x11 Maraton Cup, asi skončí za čtrnáct dní v Teplicích. Krušnoton bude zřejmě posledním velkým podnikem této sezóny, poté, co Král Šumavy byl nucen abdikovat.

Takže ahoj jedenáctého srpna v Teplicích!

Zpět