Svatováclavská časovka, Hulín - výsledky, fotogalerie

03.10.2012 18:05

Poslední podnik mé letošní sezóny a zároveň poslední závod DOMOSA – Cyklo MXM ligy, Svatováclavská časovka dvojic, vyšla letos na sobotu 29.9. Na start jsem se postavil opět s Pavlem Kudou a letos nám závod vyšel skvěle. Sedli jsme si výkonnostně a i spolupráce během závodu nám vycházela. Není tedy divu, že jsme se proti loňskému času zlepšili o minutu a sedm vteřin.  Na celkové vítěze časovky, Michala Horáka a Zdeňka Drábka, jsme ztratili pouhých devět vteřin.

Myslím, že průběh závodu v mém podání skvěle dokumentuje přiložený záznam z Polaru. První kolo jsme napálili naplno, v druhé půli prvního kola už je rozeznatelné pravidelné střídání s Pavlem a závěrečné kilometry třetího kola jsme jeli na plech. Spolupráce se nám na chvíli rozpadla v druhém kole, když jsme v závěru stoupání dojeli dvojici, která startovala chvíli před námi do svého prvního kola. Kluci měli ještě hodně sil a ve sjezdu se na nás dvakrát dotáhli a rozhodili nám střídání. Definitivně jsme se od nich odpoutali až za Količínem.

Bylo z toho tedy krásné druhé místo. Časovku vyhrála dvojice Michal Horák a Zdeněk Drábek. Třetí místo uhájili Luděk Blinka s Pavlem Cimbálníkem.

Jelikož byla časovka dvojic závěrečným závodem DOMOSA CYKLO MXM 2012 ligy, došlo v závěru i na vyhlášení celkových výsledků. Svou kategorii, muži 40-50 let, jsem s přehledem vyhrál. Druhé místo uhájil stejně jako loni Ivo Odvárka. Třetí místo obsadil Radomír Zvoníček.

Blahopřeji všem soupeřům k dosaženým výsledkům!

Nakonec přikládám k nahlédnutí výsledkové listiny Svatováclavské časovky: muži, ženy, celkové pořadí.

Poděkování patří také Edovi Pospíšilovi za odvoz a fotky, které jsou k nahlédnutí v této fotogalerii.

Na stránkách ligy je k vidění další pěkná fotogalerie.

Velké poděkování patří organizátorům DOMOSA CYKLO MXM ligy v čele s Leošem Miklendou. Držím všechny palce, aby se podařilo ligu udržet i do dalších let.

Pro letošek je to vše. Přeji všem cyklistickým příznivcům příjemný zbytek roku a nashledanou v dubnu 2014 na Velikonoční časovce.

Zpět