Sudety tour - 12.6.2010 - Teplice nad Metují

19.06.2010 20:14

Tak si můžeme v závodním kalendáři zaškrtnout další položku. Sudety tour jsou za námi a povedli se. Náročná trať letošního ročníku (160km/2800m) prověřila naši připravenost a počasí připravilo překvapení v podobě pěkného letního dne. Jen ty noční bouřky to trošku pokazili.
Moje forma na závod vyšla skvěle. V čase 4:45:04 jsem se umístil na 16. místě celkově a v kategorii pak obsadil druhou příčku, když jsem v závěru nestačil na výborného Jirku Noska. Těsně před cílem mně vyškolil ze závodnické taktiky a v cíli jsem na něj ztratil dvě a půl vteřiny.
S Kamilem a Petrem jsme se v týmech také neztratili. Petr měl sice defekt, ale dostal náhradní kolo, takže mohl hned pokračovat. Celkově byl Petr 48. a Kamil 52. V týmové soutěži jsme v konkurenci šestnácti týmů obsadili čtvrté místo. Myslím, že vzhledem k nabité konkurenci, to je určitě úspěch.

Doprovod ve složení Eda Pospíšil a Pavel Bonta odvedl skvělou práci a patří jim velký dík!

Pěknou fotoreportáž ze závodu najdete na stránkách RoadCyclingu. Také videoreportáž Televize JS se povedla.

Reportážní zhodnocení průběhu závodu najdete na stránkách RedPointu.

Účastník závodu Martin Šupich vezl na kole minikameru a výsledkem jeho snažení je videoreport z pohledu závodníka. Rozhodně doporučuji ke shlédnutí.

Dalším silničním maratonem, je v pořadí letošní třetí akce, 26.6. Rampušák ve Štítech. Závod se letos jede na původní, nezkrácené trati. Tak uvidíme. Jako doprovod opět pojedou Pavel a Eda.

Zpět