Statistiky tréninku za leden

04.02.2012 09:22

Příprava na nadcházející cyklistickou sezónu se překulila do druhé poloviny a začíná jít do tuhého. A není to jen proto, že venku máme nefalšovanou ruskou zimu. Počet hodin objemové přípravy začíná dosahovat takových hodnot, že je zvládám jen za cenu oběti prakticky veškerého volného času. Naneštěstí ještě tahle krutá zima, kdy musím vše absolvovat na trenažéru a nemohu vyjet ven. Udržet objemové hodiny až do konce února, bude ještě hodně těžké. Zkušenosti z předchozích let mě ale drží nad vodou, když vím, že se tohle martyrium v létě násobně vrátí.

Na radu Hanky jsem začal jezdit trenažér trochu jinak, než jsem měl zažité. Více dbám na stabilizaci tepovky a intenzivní intervaly jsem posunul do první poloviny tréninku, jak je patrné z připojeného obrázku. Kupodivu jsem si na změnu zvykl velmi rychle a také mám z tréninku lepší pocit. Jestli se dá na trenažéru mluvit o nějakých dobrých pocitech. :-))

Momentálně se hlavně modlím za to, aby zima skutečně v druhé polovině února povolila a já mohl závěr objemové přípravy částečně absolvovat venku.

V přiložené tabulce je sumář hodin za tři měsíce přípravy.

Zpět