SPAC Velká cena Žabně 21.5.2022, SPAC Bohumínská časovka 22.5.2022 - výsledky, fotky

24.05.2022 20:42

O víkendu 21. – 22. května byl naplánovaný v rámci SPAC časovkářský dvojboj. V sobotu časovka na 12 km v Žabni u Fýdku-Místku a na neděli pak časovka 22 km v Bohumíně.

Žabeň nás v sobotu přivítala teplým avšak větrným počasím. Silné poryvy větru dávaly už před startem tušit, že to bude větrná loterie. Startoval jsem v 10:32 a jako vždy jsem to napálil, jak to jen šlo. Samozřejmě, především otevřené úseky v protivětru, byly silně výživné. Svým výkonem jsem spáchal čas 17:55, což v silné konkurenci stačilo na čtvrté místo v kategorii. Celkově jsem obsadil 21. příčku ze 124 klasifikovaných závodníků.

Naši kategorii vyhrál Václav VODIČKA, druhé místo patří Radovanu Fojtovi a třetí místo obsadil Martin Pecha. Všem soupeřům velká gratulace! Především Martinovi, kterému po loňském úrazu na etapáku v Palkovicích evidentně vyšla příprava, a je ve skvělé formě.

Nedělní Bohumín byl sice poněkud chladnější, ale vítr byl jen mírný bez poryvů. Na dlouhé časovce jsem si více věřil. Startoval jsem v 10:53 a první kolo jsem napálil, co to šlo. V nájezdu do druhého kola jsem se cítil velmi dobře, byl jsem pěkně rozjetý a cítil jsem, že bych v závěru mohl ještě maličko přidat. Jenže, co čert nechtěl, stačila chvilka nepozornosti a trefil jsem snad jedinou větší díru na trati! Pár set metrů před poslední křižovatkou k otočce ve Skřečoni. Chviličku jsem si myslel, že to bude dobré, ale po pár sekundách se ozval zlověstný sykot a za pár vteřin jsem jel předním kolem po ráfku. Bylo po závodě. Opatrně jsem dojel pár set metrů na zastávku ve Skřečoni, abych nepřekážel na trati a zavolal si odvoz. Jak praví klasik, všechno je jednou poprvé. Toto byla první nedokončená časovka v mé kariéře. Kéž by byla také tou poslední! Nemám si ale komu postěžovat, tenhle průšvih jde za mnou. Mám do dalších závodů o čem přemýšlet.

Naši kategorii vyhrál zaslouženě Václav VODIČKA, druhé místo vybojoval Martin Pecha, třetí příčka patří Radovanu Fojtovi. Soupeřům velká gratulace!

Závěrem posílám poděkování mým doprovodům Pavlu Bontovi a Mirku Miklášovi. Mirek navíc udělal v neděli pěkné fotky, jsou k vidění v přiložené galerii.

Závěrem souhrn toho nejdůležitějšího:

Zpět