SPAC Velká cena Racingu Olešná - 2.6.2024 - Morávka - výsledky, fotky

04.06.2024 18:06

V sobotu 2.6. se uzavřel seriál jarních časovek tradičním podnikem u vodní nádrže Morávka, který se letos pořádal pod názvem SPAC Velká cena Racingu Olešná. Závod se konal na tradiční trati, která vede podél přehrady v délce 18 km s převýšením asi 200 metrů.

Předpověď počasí sice nebyla moc příznivá a ještě v pátek to vypadalo, že nejpozději kolem jedenácté dopoledne se objeví déšť. Nakonec z toho byla jen zatažená obloha a mírný vítr. Jinak bylo celkem teplo, ochladilo se až k poledni, kdy se více zatáhlo a spadlo pár kapek. Kromě toho mírného větru, který se v zákrutech kolem přehrady a v dojezdu do cíle občas projevil, takřka ideální časovkářské podmínky.

Na startu se sešlo velice početné zastoupení našeho týmu Cyklokramo Suchdol nad Odrou a to včetně nejmladších členů, jelikož závod byl letos vypsán i pro Junior SPAC.

Startoval jsem v 10:40. Vašek Vodička startoval hned tři minuty po mě. Letos jsem měl opět velkou motivaci, přiblížit se maximálně jeho výkonu. Vašek je pro mě etalon časovkáře v naší věkové kategorii. Snad se mě podařilo zúročit mé předchozí účasti z ročníků 2020, 2021 a 2023. Výsledný čas 26:52 je o tři vteřiny lepší, než můj nejlepší výkon na téhle trati z loňského roku.

Vašek Vodička ale opět zajel excelentně a časem 26:51 ovládl naši kategorii. Třetí místo si vybojoval Radovan Fojt časem 27:32. Bylo to sice o fous, ale druhé místo v tak našlapané konkurenci beru jako úspěch. Celkovým vítězem závodu se stal Petr Zatloukal famózním časem 25:40! Soupeřům velká gratulace!

Závěrem děkuji pořadatelům za pěkně zorganizovaný závod a Mirkovi Miklášovi za doprovod.

Velkou gratulaci posílám všem kolegům z týmu Cyklokramo, kteří se umístili na stupních vítězů!

Ještě souhrn toho nejdůležitějšího:

Zpět