SPAC VC Frýdku–Místku - Morávka 7.6.2020 - výsledky, fotogalerie

10.06.2020 18:28

V neděli 7.6. konečně začal seriál závodů amatérské ligy SPAC a to konkrétně časovkou v Morávce. Moc pěkná trať kolem přehrady Morávka u Frýdku–Místku. Celkem 18 km s převýšením asi 240 metrů. Závod pořádá Cyklistický oddíl Racing Olešná Frýdek-Místek.

 Jelikož jsem letos přihlášený do soutěže o pohár SPAC, nemohl jsem v Morávce chybět. Počasí vyšlo super, po nočních vydatných deštích se vyčasilo a oteplilo. Startoval jsem krátce před jedenáctou dopoledne na skoro suchou trať. První půle trati vede spíše do kopce a druhé spíše z kopce. Na trati není mnoho obtížných míst, takže o jediný problém se mě postaral neukázněný řidič teréňáku s přívěsem, který mě krátce po obrátce v půli trati málem poslal do svodidel. Prostě musel předjíždět v zatáčce cyklistu a pro mě tam nechal v protisměru ve čtyřicítce v zatáčce a na mokru jen něco málo přes metr místa. Udržel jsem se na tom kousku od stromů znečištěné krajnice snad jen zázrakem. Byla to vteřina pravdy, zda to uklouzne a skončím ve svodidlech nebo ne. Všichni strážní andělé však stáli tentokrát při mně. Moc děkuji!

Bohužel při čekání na vyhlášení jela pak na trať houkající sanitka. Jelikož k tomu nemám žádné další informace, tak doufám, pokud to byl cyklista, že to nebylo nic vážného. Bohužel stále se i v neděli v rekreační oblasti najde pár neukázněných řidičů, kteří prostě zvýšený pohyb cyklistů ve vozovce neustojí a nejsou ochotni respektovat.

No pojďme k veselejším věcem. Svou kategorii jsem vyhrál s časem 27:23. Na druhém místě dojel Tomáš Galuška s časem 28:06 a třetí místo obsadil Mojmír Daňhel časem 29:09. Všem soupeřům gratuluji!

Závěrem děkuji pořadatelům za pěkně zorganizovaný závod a Mirkovi Miklášovi za doprovod. Za týden v sobotu mě čeká první hromadný závod letošní sezóny v Suchdole nad Odrou. Už se moc těším.

Závěrem souhrn toho nejdůležitějšího:

Zpět