SPAC Staříčská časovka - 28.6.2020 - výsledky, fotky

01.07.2020 18:39

Na druhý den po časovce v Bohumíně připadla v neděli 28. června časovka ve Staříči. Závod se jezdí po vedlejší komunikaci kolem starého dolu v Paskově a svojí délkou patří k nejkratším, jaké jsem kdy jel. Závod organizačně připravuje vedení SPAC ve spolupráci s Racingem Olešná. V neděli se udělalo opět pěkné letní počasí a na start jsem vyrazil s Mirkem Miklášem.

Na místě jsme byli v devět a tak jsem měl čas si ještě celou trať před startem projet. Začátek vede kolem areálu bývalého lomu, kde je dnes asi šrotiště, podle těch hald autovraků. Kolem areálu je to dost díraté, ale vše bylo označené a velké díry zaplněné vodou byly označené kuželem. Zbytek trati je celkem pěkná a široká asfaltka, která vede většinou lesem a mírně klesá. Bylo mě jasné, že to bude hodně rychlé s časem něco málo přes deset minut. Žádné místo pro chyby, nejtěžší místo bude asi otočka u Oprechtic, „na pětníku“ kolem kuželu pod klesáním. Bude problém to dobrzdit, ani moc brzy, ani moc pozdě.

Startoval jsem v 11:09, a už bylo dost teplo. Vůbec jsem se nedivil, že v místě zúžení kolem největších kaluží, jsem potkal závodníka do protisměru, který finišoval. Minuly jsme se v nejužším místě hodně natěsno. První část v klesání jsem napálil naplno. Na otočce jsem maličko probrzdil a o pár metrů kužel přejel, ale byl jsem ještě moc rychlý a nechtěl jsem riskovat pád nebo přejetí do trávy. Do kopce mě to letos jezdí, závěr jsem letěl a stihl jsem ještě předjet Milana Pikalka, který startoval přede mnou.

Čekání na výsledky nakonec nebylo tak dlouhé, ale do vyhlášení jsem neměl páru, jak jsem to zajel. Když mě pak vyhlásili na prvním místě, bylo to celkem překvapení. Na druhém místě zajel skvěle Vladimír LYSEK a třetí místo patřilo Tomáši GALUŠKOVI. Soupeřům blahopřeji! Pikantní na výsledcích byl rozdíl mezi druhým a třetím místem, pouhá desetina vteřiny. Tomáš tak nakonec byl smolařem víkendu. V sobotu bloudil a v neděli mu druhé místo uteklo o vlásek. Naopak Laďa Lysek je pro mě hrdinou víkendu. Po sobotní časovce si střihnul noční směnu, pak se hodinku prospal a v neděli si opět dojel pro druhé místo. Klobouk dolů!

Zázemí závodu je s ohledem na místo poměrně strohé, ale organizačně to fungovalo dobře a i výsledky byly zpracovány poměrně rychle. Na bedně jsme dostali krásné poháry, ke kterým se váže zajímavá story. Vyráběl je přítel ředitele závodu v Polsku a tak byl v dnešní době problém, jak je k nám dopravit. Museli na to jít oklikou a bylo to docela dobrodružné, protože přímá cesta přes hranice nebyla možná. Pohár je moc pěkný a už je na poličce. Organizátorům patří velké díky za pěknou akci.

Také velké díky Mirku Miklášovi za doprovod, fotky a podporu na trati.

Závěrem souhrn toho nejdůležitějšího:

Zpět