SPAC O cenu Verge, Frenštát p./R. - 2.8.2020 - výsledky

04.08.2020 19:10

Konečně po dvou zrušených závodech (GP Formani a Mokrolazecká 60) se v neděli 2.8. zase závodilo. Ve Frenštátu pod Radhoštěm startoval horský závod O cenu VERGE, trať vedla z náměstí, přes Trojanovice a Ráztoku na Pustevny. Bratru 11,3 km a 610 m převýšení. Taková hromadná časovka.

Na neděli se udělalo super cyklistické počasí a tak jsme s Mirkem vyrazili. Zázemí závodu bylo kousek od náměstí v restauraci Radegastovna Za Vodou a co bylo fajn, parkování bylo organizátory zajištěné v areálu přilehlé firmy Elektropohony.

Naše kategorie D startovala v druhé vlně spolu s kategoriemi E, F, ŽA, ŽB. Odmávli nás krátce po čtvrt na jedenáct. První tři kilometry se jelo do mírného kopce k Trojanovicím vlažné tempo, které se maličko zvedlo před rychlostní prémií. Pak jsem si už pečlivě hlídal pozici v čelní lajně a kolem Ráztoky jsem jel na asi nejlepší pozici vepředu úplně vpravo. Do první zatáčky po vjezdu do lesa, kdy se začíná kopec utahovat, jsem tak měl připravenou pěknou pozici pro útok. V nájezdu do zatáčky jsem nastoupil a snažil jsem se udržet maximální výkon až do další tentokrát levé zatáčky. Povedlo se a za zatáčkou jsem měl na skupinku za sebou náskok pár desítek metrů.

Ve střední části trati jsem se pak soustředil už jen na udržení a navýšení náskoku. V druhé půli kopce jsem začal dojíždět jezdce z první vlny a už bylo obtížné kontrolovat situaci za sebou. Nicméně, měl jsem vytvořený dostatečný náskok a mohl jsem si v závěru dovolit maličko povolit a dojet na jistotu v čase 33:19.

Na druhém místě našeho balíčku dojel Josef Slezák v čase 34:31 a vyhrál tak kategorii E. Třetí místo v našem závodě patří ženské vítězce Nikole Bajgerové s časem 34:40. V naší kategorii D byl na druhém místě matador Robert Skřeček a třetí místo si vybojoval Tomáš Galuška. Všem soupeřům ještě jednou blahopřeji!

V první vlně závodu se lámal rekord trati o což se postaral famózním výkonem Petr Swaczyna, který na Pustevny vylétl za neuvěřitelných 27:36. Což obnáší průměrnou rychlost 24,57 km/h. Velká gratulace!

Díky organizátorům, že se nezalekli a závod v tomto turbulentním období uspořádali. Konečně jsem si zase pěkně zazávodil.

Děkuji Mirkovi za doprovod a fotky.

Závěrem souhrn toho nejdůležitějšího:

Zpět