SPAC O cenu města Petřvaldu - 22.8.2021 - výsledky

25.08.2021 18:53

Severomoravský Petřvald byl v neděli 22. srpna další zastávkou silniční ligy SPAC a já jsem tam tudíž nemohl chybět. S Pavlem Bontou jsme ráno vyjeli raději brzo, abychom měli dostatečnou časovou rezervu. To se ukázalo jako šťastné řešení, v Ostravě se nám podařilo špatně odbočit a trochu jsme si zajeli. Nicméně, o půl desáté jsme byli na místě.

Měl jsem před tratí v Petřvaldu z loňska respekt, vzhledem k pádu, do kterého jsem se tady loni přimotal. Jenže s ohledem na okolnosti jsem tento závod nemohl vynechat, potřebuji sbírat body do poháru. Na místě byli také všichni letošní hlavní soupeři. Tomáš Galuška, Martin Pecha a samozřejmě Ivoš Odvárka. Především ten mě v posledních závodech pěkně potrápil.

Závodilo se na 10 km okruhu ve městě, náš závod kategorií C a D byl vypsaný na sedm kol. V samotném závodě jsem se tentokrát držel hodně zpátky a spíše jen reagoval na útoky soupeřů. Jelikož se neútočilo v každém kole jako loni, do prvního pokusu o únik jsem se pokusil naskočit v druhé polovině pátého kola, ale ten byl v závěru kola dojetý. Nicméně v nájezdu do šestého se pokusila odpoutat trojice, ve které byl i Tomáš. To jsem nemohl nechat být a sjížděl jsem je několik kilometrů. Šesté kolo se objelo v klidu a v nájezdu do posledního kola nás zpomalila zácpa u nehody cyklisty z balíku kategorií A+B. Závodit se začalo zase až v kopci, kde jsem opět zkusil odjet s dvojicí závodníků, ale zase to nevyšlo. Do závěru závodu jsem se tedy snažil už jen pošetřit síly a hlavně, najít si dobrou pozici na závěrečný spurt. To se mě povedlo a pár se metrů před cílem, když začal závěrečný spurt, jsem jel s čelem skupiny. Dokázal jsem zrychlit a udržet se v hlavní spurtující skupině. Byl tam hodně velký zmatek, ale držel jsem se až do pásky a stačilo to na druhé místo v kategorii.

V naší kategorii D zvítězil Tomáš Galuška a třetí místo si vybojoval Martin Pecha. Peloton dovedl do cíle na prvním místě Jaroslav Kocourek a zvítězil tím v kategorii C. Soupeřům velká gratulace!

Velké díky patří organizátorům za pěkný závod. Zázemí závodu bylo fajn a trať ve městě byla skvěle zabezpečená. Závod bohužel poznamenala nehoda závodníka z hlavního závodu na 100 km, který si zřejmě v úniku nedal pozor a přejel v levotočivé zatáčce moc do protisměru a pak se už nedokázal vyhnout protijedoucímu autu. Závod kategorií A a B byl po tomto incidentu odvolaný. Zraněnému závodníkovi přeji brzké uzdravení a do dalších závodů především dostatek rozvahy a sebekázně. Tohle byla jednoznačně jeho chyba.

V neposlední řadě děkuji Pavlovi za doprovod a fotky.

Závěrem souhrn toho nejdůležitějšího:

Zpět