SPAC O cenu Krnova - 29.5.2022 - výsledky, fotky

01.06.2022 18:03

Přiznám se, měl jsem trochu špatné svědomí z vynechané sobotní mistrovské časovky SPAC na Morávce. Takže, i když jsem byl orvaný ze sobotního Mamut tour Přerově, v neděli jsme se vydali s Mirkem ještě do Krnova, na okruhový závod O cenu Krnova. V naší kategorii byl vypsán na 3 kola, což obnášelo porci 77km a nějaké ty kopce k tomu.

Start našeho balíku C+D+M+kadeti proběhl v 10:35. Do závodu jsem nenastupoval s velkými ambicemi, po sobotním maratonu jsem měl ještě dost těžké nohy, ale já i tým potřebujeme body do poháru.

Zvolil jsem čistě pasívní taktiku, pokusím se prostě uviset. Sice je tam vždy riziko, že mě překvapí nějaký nástup na čele, ale na aktivnější pojetí jsem se necítil. První kolo jsem bez větších problémů ustál v balíku. První stoupání za LoučkamiLichnovu je dlouhé a táhlé stoupání, bez prudkých pasáží. Za to za Lichnovem je sice kratší, ale o to prudší stoupání, kde se už jelo fest a peloton se rozpadal.

V závěru se mě podařilo doskočit do vedoucí skupiny. V nájezdu do druhého kola se zvolnilo, takže kousek před Loučkou se připojila zezadu skupinka odpadlíků. Do prvního stoupání druhého kola jsme najížděli opět ve velké skupině. V druhé polovině se začalo na čele jet, ale nezachytil jsem to včas a přes veškerou snahu jsem na vrcholu měl asi 100m zásek.

Ve sjezdu do Lichnova jsem to napálil a jel ho stejně rychle jako vedoucí skupina, takže jsem je měl stále nadohled. Doufal jsem, že při průjezdu Lichnovem na chvíli svěsí a doskočím si. Povedlo se, ale až skoro na konci Lichnova, do skupiny jsem se zapojil pár set metrů před začátkem dalšího stoupání.

V něm se opět na čele nastupovalo a oddělila se skupinka v čele s Petrem Zatloukalem. Já jsem se zázračně udržel v druhé skupině s Ivošem a Milanem.

Třetí kolo bylo na krev, úvodní kopec jsme ještě vyjeli dohromady, ale finální stoupání za Lichnovem skupinu definitivně roztrhalo. Ivoš nám odjel, já jsem zůstal s Milanem kousek za ním. Ještě se k nám přidal Jakub z kadetů a v této trojici jsme mazali do cíle. Na nějaký spurt jsem už fakt neměl, takže když Milan před kruháčem nastoupil, jen jsem jej dokázal zezadu jistit. Spurt naší skupinky vyhrál Jakub Sasín.

S velkým štěstím jsem uhájil třetí flek v kategorii. Naši kategorii vyhrál zaslouženě Ivo ODVÁRKA, druhé místo patří Milanu ONDERKOVI. Závod našeho balíku zaslouženě vyhrál Petr ZATLOUKAL. Soupeřům velká gratulace!

Závěrem poděkování za doprovod a fotky Mirku Miklášovi.

Co se týče výsledků našeho týmu Cyklokramo, na bednu dosáhl ještě Olda Míček, když v kategorii E obsadil třetí místo. Pro Oldu to byl super úspěšný víkend, protože v sobotu vyhrál mistrovskou časovku na Morávce. Posílám velkou gratulaci!

Závěrem souhrn toho nejdůležitějšího:

Zpět