SPAC O cenu Krnova - 28.5.2023 - výsledky, fotky

31.05.2023 18:32

V neděli 28.5. mě čekal, po sobotním dlouhém Mamut tour v Přerově, ještě okruhový závod O cenu Krnova (77km/900m). V loňském roce jsem závod odjel jen s obtížemi a doufal jsem, že letos to snad zvládnu lépe. I když jsem byl ze soboty ještě unavený, nějak jsem si přece jen víc věřil. Okruh už znám a vím, na co si na něm dát pozor.

Závod našeho balíku C+D+M+kadeti byl vypsaný na tři okruhy a odstartoval z krnovského náměstí v 10:35. V prvním kole se jelo tempo, ale až na občasné nástupy na čele balíku, jsem to zvládal, i když občas jsem trochu vlál na konci balíku.

V druhém kole se na čele přidalo a stoupání na Zátor se letělo. K mému překvapení jsem to vydržel. Předpokládal jsem, že něco podobného se spustí i v kopci za Lichnovem. V nájezdu jsem si pohlídal pozici poblíž čela balíku a zrychlení na čele mě nepřekvapilo. Že bych se ale pustil do nástupu a pokusil se doskočit odjíždějící skupinku, nemohlo být ani řeči. Byli v ní však naše barvy, Petr Zatloukal a Pepa Martinák. Ten však ještě před koncem stoupání přehodnotil své síly a vrátil se k nám dozadu. V úniku však zůstal můj největší soupeř z kategorie Roman Kozubík.

V nájezdu do posledního kola nás byl asi dvacetičlenný balíček, včetně mých soupeřů z kategorie, Ivoše Odvárky a Milana Onderky. Všichni jsme přežili zátorské stoupání v balíku a rozhodnutí tedy muselo přijít v závěrečném stoupání.

Opět jsem si hlídal pozici, abych v začátku stoupání zbytečně neztrácel. Když se čelo balíku začalo natahovat a odjíždět, poprvé v závodě jsem se zvedl ze sedla, nastoupil jsem a dojel si zbytek balíčku. V druhé půli stoupání jsem si už jen hlídal, aby mě skupina neodjížděla. Při letmém ohlédnutí jsem zahlédl Ivoše, který měl v závěru kopce pořádnou díru.

Dojezd z vrcholu stoupání do Krnova není čistě z kopce, ale je zvlněný. V této chvíli jsem však potřeboval, aby se jelo. Když tedy tempo na čele maličko vadlo, odtáhl jsem delší špici. Nechtěl jsem dát Ivošovi šanci, aby se dotáhl zpátky do skupiny. Závěrečné klesání do Krnova se už letělo, takže jsem si hlídal pozici na konci skupinky. Neměl jsem v úmyslu spurtovat, své umístění v kategorii bych si už nevylepšil a spurt v Krnově je dost nebezpečný.

Zezadu jsem ale viděl v popředí balíčku dres Pepy Martináka a držel jsem mu palce. Pepa byl nakonec třetí na pásce z našeho balíčku, což mu přineslo třetí místo v kategorii C. Já jsem dojel v poklidu pár vteřin za nimi.

Proti loňsku jsem měl ze závodu daleko lepší pocit. Nejen, že jsem jej lépe zajel takticky, také mě vyšel závěrečný nástup v posledním kole a druhé místo v kategorii je parádní výsledek. Naši kategorii s přehledem vyhrál Roman KOZUBÍK, třetí místo obsadil Ivo Odvárka. Soupeřům velká gratulace!

Závěrem poděkování za doprovod a fotky Mirku Miklášovi.

Výsledkový servis:

Zpět