SPAC O cenu Kilpi, Frenštát pod Radhoštěm - 20.8.2022 - výsledky, fotky

22.08.2022 18:53

Na sobotu 20. srpna se po pátečním bouřlivém počasí nádherně ochladilo, dopoledne bylo příjemně teplo, pod mrakem. Ideální počasí na horský závod SPAC O cenu Kilpi ve Frenštátu pod Radhoštěm. Čekala nás tradiční trať z Frenštátského náměstí na vrchol Pusteven (11,3 km / 610 m).

Předloni jsem tady vyhrál kategorii, loni mě porazil Ivoš Odvárka. Letos nám přibyl další silný soupeř v osobě Mirka Dyky. Rozhodně nás čekal zajímavý závod.

Náš balík kategorií D, E, F, M, ŽA, ŽB byl vypuštěn na trať v 9:40 a hned od startu se na čele jelo tempo a peloton se natáhl. Musel jsem se hned snažit, aby mě čelo neodjelo. Na čele se štelovali spurteři, kteří se chtěli pokusit o rychlostní prémii, která byla tradičně kousek před kruháčem v Trojanovicích. Nechali se maličko vybláznit značením na silnici, které tady zbylo po nedávné Sazka Tour a tak se spurtovalo dvakrát, jednou naplano a po pár stech metrech už to bylo doopravdy. Viděl jsem hodně vepředu Milana Onderku, kterému to ale nevyšlo a byl na prémii druhý.

Po prémii se situace v pelotonu uklidnila a na čelo se začali vysouvat adepti na umístění. Také já jsem si pohlídal pozici a při nájezdu do kopce za Ráztokou jsem byl blízko čela závodu. V úvodní prudké pasáži se na čele vystřídalo pár lidí, ale za zatáčkou už byl na čele Mirek Dyka a diktoval ostré tempo. Já jsem vlál za Ivošem, který se držel těsně za ním. Možná se s námi udržel ještě někdo další, ale neměl jsem čas ani prostor to řešit.

Po pár stech metrech jsem si s Ivošem vyměnil místo a jel jsem hned za Mirkem, Ivoše jsem vnímal těšně za námi. Na metě 2km do cíle se mě zdálo, že Ivoš chytil díru, ale po pár stech metrech se dokázal ještě vrátit. V závěrečném kilometru ale Mirek nasadil tempo, které jsem ještě se zaťatými zuby dokázal akceptovat, ale Ivoš se nám opět vzdálil. Na poslední dvoustovce jsem cítil, jak Mirek začíná nastupovat. Chvíli jsem to s ním ještě vydržel, ale na začátku poslední stovky jsem byl na limitu. Mirek mě definitivně utrhl a pásku jsem projel pár vteřin za ním.

Naši kategorii vyhrál po skvělém výkonu Mirek DYKA v čase 31:46. Já jsem byl druhý se ztrátou šesti vteřin, Ivoš Odvárka dojel třetí se ztrátou jedenácti vteřin na Mirka. Bylo to neuvěřitelně vyrovnané. Soupeřům velká gratulace!

Co se týče výsledků našeho týmu Cyklokramo, závod pro nás dopadl nadmíru dobře a měli jsme několik pódiových umístění:

Blaťák Petr – 2. místo kat. A

Martinák Josef – 2. místo kat. C

Míček Oldřich – 2. místo kat. E

Toman Vladislav – 2. místo kat. F

Melichar Tomáš – 3. místo kat. ML. žáci

Kolegům z týmu blahopřeji!

Závěrem děkuji pořadatelům za pěkně zorganizovaný závod a Pavlu Bontovi za doprovod a fotky. Také velké díky personálu restaurace Radegastovna Za vodou, příjemné prostředí a parádní polívka. Velké díky Jirkovi za parádní fotky z cíle a vyhlášení.

Ještě souhrn toho nejdůležitějšího:

Zpět