SPAC O cenu Kilpi, Frenštát p./R., 17.6.2023 + SPAC Bystřice - Loučka, 18.6.2023 - výsledky, fotky

22.06.2023 18:07

Z pádu v závěru závodu ve Starém Jičíně jsem se už celkem zotavil, i když některá zranění se budou hojit ještě nějaký ten čas, a tak jsem se rozhodl, že na horský dvojboj přece jen pojedu. Sobota 17.6. byla ve znamení závodu O cenu Kilpi na tradiční trati Frenštát – Pustevny (11,3 km / 610 m). Na neděli pak připadl druhý ročník závodu Bystřice – Loučka ((6,5km/493m) s brutálním 2 km závěrem, ve kterém se stoupání místy blíží ke 20%.

V sobotu jsem se s čelem závodu udržel poměrně dlouho, ale když necelé tři kilometry před cílem zaútočil Ivoš Odvárka, nedokázal jsem se s ním udržet a zůstal jsem za ním. Vypadalo to však, že mám dostatečný náskok na ostatní soupeře. Jenže na posledním kilometru jsem začal výrazně vadnout a kousek před cílem mě přeskočil Roman Kozubík. S vypětím všech sil jsem uhájil alespoň třetí příčku v kategorii.

Podobným způsobem jsem se na tomto závodě ještě netrápil. V závěru mě úplně odešli intenzity. Bylo možné předpokládat, že neděle zřejmě nebude o nic lepší.

Bystřici jsme v neděli startovali kolem desáté v balíku s kategoriemi A+B+C+D. Takže první polovina stoupání k zastávce autobusu se jela docela svižně, a měl jsem co dělat, abych se s čelem udržel. Po nájezdu do první prudké pasáže jsem se s tím ještě chvíli pral, ale pak mě došlo a poslední necelé dva kilometry jsem se už jen trápil. Necelý kilometr před cílem mě předjel ještě Marian Mrozek. Chvíli jsem se sice pokoušel mu šlapat na paty, ale už jsem nedokázal zrychlit a v závěru mě také odjel. Stejně jako v loňském roce na mě v tomto kopci zbylo čtvrté místo v kategorii.

Naši kategorii vyhrál v obou závodech Ivoš Odvárka, druhá místa vybojoval Roman Kozubík. V neděli obsadil třetí místo Marian Mrozek. Soupeřům velká gratulace!

Nedokážu posoudit, zda výpadek formy jde za pádem z minulého týdne, nebo je tam ještě nějaká další příčina. Nicméně, sezóna je v polovině, budu se snažit opět se co nejdříve do závodní formy vrátit. Na záznamu Polaru z neděle je výrazný pokles tepovky po úvodní strmé pasáži zřetelný. To by ukazovalo na nějaký fyziologický problém. Snad se mě to podaří v blízké době vyřešit a vrátit se do závodní formy.

Co se týče výsledků našeho týmu Cyklokramo, závod pro nás dopadl nadmíru dobře a měli jsme hodně pódiových umístění viz reportáž Tomáše Dohnala. Kolegům z týmu velká gratulace!

Závěrem poděkování pořadatelům obou závodu. Také díky mému doprovodu Pavlu Bontovi a Mirkovi Miklášovi za doprovod a fotky. Především velké díky personálu restaurace Radegastovna Za vodou, příjemné prostředí a parádní polívka!

Ještě souhrn toho nejdůležitějšího:

Zpět