SPAC Memoriál Aloise Dohnala, 18.6.2022, Suchdol nad Odrou - výsledky, fotky

21.06.2022 18:23

V sobotu 18.6. jsem měl konečně příležitost složit reparát na závodu Memoriál Aloise Dohnala, který pořádá v Suchdole nad Odrou můj domovský oddíl Cyklokramo. Moje první účast v roce 2020 skončila neslavně zaseknutým řetězem pod převodníky v prvním kole a loni jsem byl v době konání závodu marod. Tak snad napotřetí se zadaří, zvlášť když je to teď pro mě „domácí“ závod.

Kromě známých tváří z našeho týmu jsem se před startem stačil přivítat s novou posilou našeho týmu Pepou Martinákem. Na startovní čáře jsem ještě krátce pozdravil Petra Zatloukala a v 9:35 jsme byli vypuštěni na trať.

Úvodní pasáž po rovině proti větru se jela celkem v poklidu ve skupině. Po odbočení do prvního výjezdu na Veselí se vydal dopředu Petr Zatloukal a přidalo s k němu pár závodníků jako Pepa Martinák nebo Pavol Urbaník. V jednu chvíli před vjezdem do lesa jich bylo myslím pět, ale postupně všichni Petrovi odpadli. Já jsem zůstal s čelem hlavní skupiny a celkem ostrým tempem jsme vyjeli první kopec, což značně čelo zredukovalo.

První sjezd mě překvapil, jak je ten asfalt tady už místy hodně rozbitý, ale udržel jsem se s čelem skupinky a společně jsme proletěli Odrami. V nájezdu do prvního stoupání na Pohoř, jsme se sjeli do pětičlenné skupinky. Kromě Pepy Martináka a Ivoše Odvárky, sestavu doplňovali dva emkaři Franta Herman a Radim Husička. Spolu jsme vystoupali na Pohoř, absolvovali sjezd do Suchdola i rovinatý přejezd pod druhé stoupání na Veselí.

Ve stoupání se nedělo nic mimořádného, stále jsme pokračovali v pěti i do sjezdu a přes Odry do posledního kopce na Pohoř. Závodit se začalo až v závěru kopce, kdy za to vzal Franta a Radim se za ním držel jako klíště. Byl jsem v tu chvíli za Ivošem a chvíli mě trvalo, než jsem zareagoval. Už se mě k nim však nepodařilo doskočit a vyjížděl jsem na rovinu před Pohoří kousek za nimi.

Bohužel Ivoš moje zrychlení ustál a byl za mnou. Uvisel i Pepa, který mě na rovině dojel. Snažil jsem se na poslední pětistovce zrychlit, abych udržel Ivoše za sebou, ale ten se za mnou vyvezl a na poslední chvíli se přece jen přede mě dostal. Tenhle dojezd se mě moc nepovedl. Vzápětí jsem přece jen zalitoval, že jsem to nezkusil v prvním kole s Petrem. Jo, tyhle šance se obvykle naskytnou jen na okamžik a člověk nesmí moc váhat.

Nicméně, můj reparát myslím dopadl velmi dobře. Sice jsem v závěru těsně podlehl, ale byl to moc fajn závod, který mě po delší době zvedl náladu. Naši kategorii vyhrál Ivoš ODVÁRKA, na třetím místě dojel Martin PECHA. Celkově náš závod vyhrál v sólo úniku Petr ZATLOUKAL. Já jsem celkově dojel čtvrtý, kolega z týmu Pepa MARTINÁK byl celkově šestý a v kategorii C vybojoval skvělé druhé místo. Soupeřům velká gratulace!

Velké díky pořadatelům ze spolku Cyklokramo Suchdol nad Odrou. Závod má v Suchdole už velkou tradici a tak vše probíhalo skvěle. Po trati se pohybovalo hodně závodníků a doprovodných vozů i motorek, ale nezaznamenal jsem žádný problém. Nejožehavější úsek, průjezd Odrami, měli zajištěný bezvadně. Trať je krásná a náročná, jen ten asfalt ve sjezdech už pamatuje lepší časy a bylo třeba na to brát pokud možno ohled.

Závěrem poděkování za doprovod a fotky Mirkovi Miklášovi.

Co se týče výsledků našeho týmu Cyklokramo uvádím všechna naše pódiová umístění:

Závod na 2 okruhy (C+D+M):
Stanislav Prokeš  -   2. / 4.
Josef Martinák  -  2. / 6.

Závod na 2 okruhy (E+F+Ža+Žb):
Oldřich Míček  -  3. / 4.
Vladislav Toman  -  3. / 14.

Všem posílám velkou gratulaci!

Závěrem souhrn toho nejdůležitějšího:

P.S. Doporučuji sledovat aktuality na webu našeho týmu Cyklo Kramo. Především svěží reporty Jardy Glogara, který závodí v kategorii A.

Zpět