SPAC Memoriál Aloise Dohnala - 13.6.2020 Suchdol nad Odrou - výsledky, fotogalerie

17.06.2020 18:23

Sobota 13. června byla dnem mého prvního letošního hromadného závodu. Trať Memoriálu Aloise DohnalaSuchdole nad Odrou vypadala zajímavě. Na 18 km dlouhém okruhu bylo pěkné stoupání na Kletné a Jestřabí, závěr závodu pak byl na výjezdu k Pohoři u rozhledny. Pro naši kategorii bratru 61 kilometrů s převýšením kolem 900 metrů. Trať, která by mě měla vyhovovat, tož jsem se upřímně těšil. Navíc to byl první hromadný závod po více jak třičtvtě roce.

Na startu se nás ze všech tří kategorií sešla více jak stovka. S naší kategorií D se na start postavily kategorie C a M. Docela slušný balík. Do závodu nás odstartovali v 9:50 a já jsem se hned od začátku ještě na výjezdu ze Suchdola pomalu posouval k čelu závodu a první stoupání přes Kletné jsem ustál bez problémů. Jak se stoupání před Jestřabím zlomilo, chtěl jsem nahodit velkou pilu, jenže řetěz sklouzl a spadl mimo převodníky. Bylo to už naštěstí v klesání, tak jsem se ho snažil nahodit přesmykem, ale stále se nedařilo a začal jsem se propadat.

Vyjel jsem bokem ze skupiny a musel zastavit. Řetěz byl zasukovaný pod zadní vzpěrou a malou plackou. Než se mě ho podařilo vyrvat a nasadit na převodníky, bylo čelo závodu v prachu. Takže zbytek závodu jsem strávil v sólo časovce. V prvních dvou kolech to ještě šlo, sice jsem dojížděl odpadlíky, ale žádný se mnou nevydržel přes kopec, takže ty roviny přes Hladké Životice jsem si odjezdil sám. V závěru třetího kola jsem toho už měl plný zuby a to na mě ještě čekal závěrečný výšlap na Pohoř. Ten jsem vyjel už odevzdaně, stejně jsem tušil, že to na bednu nebude. V cíli jsem byl na sebe tak vytočený, že jsem soupeře a známé jen na půl huby pozdravil a radši jsem se zdekoval.

Jak jsem už tušil v průběhu závodu, můj „výkon“ tentokrát stačil jen na čtvrté místo v kategorii. Celkově jsem v závodu obsadil 51. místo. Tenhle výsledek si určitě za rámeček nedám.

Naši kategorii vyhrál Tomáš Galuška, druhý dojel k rozhledně Radovan Fojt a třetí místo patří Mojmíru Daňhelovi. Soupeřům blahopřeji!

Jinak ale musím říct, že závod je to bezvadný a zázemí v Suchdole je fajn. Takže velké díky pořadatelům z Cyklistického klubu Suchdol nad Odrou za super závod. Snad budu mít třeba příští rok možnost přijet složit reparát. Také velké díky Edovi Pospíšilovi a Pavlu Bontovi za doprovod a podporu na trati.

Závěrem souhrn toho nejdůležitějšího:

Zpět