SPAC Do vrchu Pusteven, Trojanovice - 19.9.2020 - výsledky

24.09.2020 15:30

Letošní poslední závod mě zavedl pod kopec, který jsem už letos v závodech přejel dvakrát. Legendární beskydské stoupání na PustevnyRáztoky po Knížecí cestě má už několik let nový asfalt a pekelné parametry 5,6 km / 450 m. Koncem září se zde už tradičně pořádá horský závod Do vrchu Pusteven, který letos navíc slavil 50. ročník. Jezdí se hromadně po vlnách, start je u hotelu Ráztoka a cíl na Pustevnách po ujetí 5,6 kilometru a vystoupání 450 výškových metrů. Letos byl navíc závod zařazený do SPAC. Na závod mě doprovázeli Pavel Bonta a Eda Pospíšil. Pro kluky to byl v pěkném podzimním počasí příjemný výlet. Jen to parkování v Ráztoce bylo náročné, ale nakonec jsme se na parkoviště vešli.

V naší druhé vlně měli původně startovat kategorie D, E, F, M, ŽA, ŽB. Jenže těsně před startem došlo ke změně a M kategorie startovala v první vlně. K některým závodníkům se však informace nedostala, takže odstartovali s námi. Před startem mě kluci z éčka udělali místo a tak jsem startoval z první řady a hned po startu jsem to napálil naplno. První polovinu závodu jsem vydržel na čele, ale asi dva kilometry před vrcholem mě předjel Max Figel a po dalším kilometru se přede mě dostal ještě Kryštof Škurek. Chtěl jsem dosáhnout co nejlepšího času a tak jsem závěrečný kilometr jel podlahu a poslední stovku jsem „zaspurtoval“. Takže nahoru jsem vyjel úplně grogy. Byla tam hlava na hlavě, ale našel jsem si kousek volné trávy, kde jsem sebou praštil.

Nakonec z toho byl moc pěkný čas 19:02 a vítězství v kategorii D. Celkově jsem se umístil na 33. místě. Na druhém místě v naší kategorii dojel Radek Chumchal a třetí místo patří Petru Baranovi. Nejlepšího času závodu dosáhl Pavel Bittner, bylo to senzačních 15:31. Všem soupeřům posílám velkou gratulaci!

Když jsem pak viděl výsledkovou listinu, docela mě zatrnulo. Radek byl za mnou jen tři sekundy! Vůbec jsem o něm nevěděl. Měl jsem velké štěstí, že jsem závěr nevypustil.

Velké díky patří organizátorům za pěkný závod. Moc mě potěšila cena za nejrychlejšího závodníka nad 50 let. Pěkný dřevěný pohár už je mezi svými na poličce.

Děkuji Pavlovi a Edovi za doprovod a fotky.

Závěrem souhrn toho nejdůležitějšího:

Zpět