SPAC Do vrchu Pusteven, Trojanovice - 16.9.2023 - výsledky

19.09.2023 18:52

V sobotu 16. září pořádal Cyklistický klub Frenštát pod Radhoštěm tradiční závod DO VRCHU PUSTEVEN, který se už několik sezón jezdí ve verzi časovky jednotlivců. Pro mě to byl poslední závod do letošní sbírky závodů v poháru SPAC, který mě chyběl do celkového hodnocení. Abych si potvrdil celkové třetí místo v kategorii D, musel jsem dojet a bodovat. Vzhledem k okolnostem, které mě potrápily během sezóny, stejně závodní formu už dávno nemám a s nějakým lepším výsledkem jsem tudíž nepočítal.

Na závod mě doprovázel Mirek Mikláš a Trojanovice nás přivítali krásným, téměř letním počasím. Po přivítání se soupeři a kolegy s týmu, kteří se na poslední letošní závod dostavili v hojném počtu, jsem se šel pořádně rozjet.

Startovní rošt nakonec vyšel tak, že jsme startovali hned za sebou, nejdříve Roman Kozubík, půl minuty za ním Ivoš Odvárka a za dalších třicet vteřin já. Zpočátku to vypadalo dobře a měl jsem docela slušný tah. Na metu tří kilometrů jsem se držel na dohled Ivošovi. Jenže pak mě začalo být ouvej a v posledních dvou kilometrech jsem se trápil a výrazně na Ivoše ztrácel. Na poslední třístovce mě ještě předjel Marian Mrozek, který startoval minutu a půl za mnou.

Na vrcholu bylo moře lidí, ale taky fantastické počasí, které jsem v Beskydech už dlouho nezažil. Abych si to ještě trochu užil, rozhodl jsem se pro návrat přes Rožnov a Pindulu. Byla to fajn projížďka.

Naši kategorii ovládl Marian Mrozek fantastickým časem 17:51, na druhém místě dojel Ivoš Odvárka, třetí místo vybojoval Roman Kozubík jen pár vteřin před čtvrtým Mirkem Dykou. Na mě zbylo páté místo, ale pro mě byly důležité body a tím potvrzení celkového třetího místa v poháru. Nejlepšího času závodu 15:50 dosáhl Oleksii Kmets. Všem soupeřům velká gratulace!

Závod jsem zajel podobně jako předloni, kdy jsem měl v sezóně také zdravotní problémy a nejezdil jsem koncem sezóny dobré časy. Můj nejlepší výsledek na tomto závodu z roku 2020 má hodnotu 19:02. Doufám, že budu mít ještě příležitost, pokusit se prolomit hranici 19 minut. Tak někdy příště!

Poděkování Mirkovi za doprovod. Poděkování organizátorům za závod a především za super zázemí v Hotelu Beskyd. Jo a tentokrát si zaslouží také velké poděkování za parádní počasí, které se jim podařilo pro nás zajistit.

Výsledkový servis:

 

Zpět