SPAC Časovka na Lysou horu, Papežov - 7.8.2022 - výsledky, fotky

08.08.2022 18:35

V neděli 7. srpna jsme s Mirkem vyrazili do Papežova na pátý ročník časovky na Lysou horu, kterou tradičně pořádá Klub 3xTOP.cz. V sobotu přešla studená fronta s deštěm a na neděli se výrazně ochladilo. Dole v Papežově bylo asi 16°C a pofukoval mírný vítr. Na vrcholu Lysé Hory bylo dvanáct stupňů, mlha a foukal čerstvý vítr. Do batohu, který jsem si nechal vyvézt na vrchol, jsem si nachystal všechny teplé věci, které jsem měl sebou. I tak jsem se při čekání na vyhlášení moc nezahřál.

Na start dorazila také poměrně silná sestava našeho týmu. Želízek v ohni jsme tedy měli dost. Já osobně jsem se chtěl pokusit o vylepšení loňského výsledku. Z minulé zkušenosti jsem sice věděl přibližně, do čeho jdu, ale realita byla opět pěkně tvrdá. Ten kopec je nemilosrdný a neodpustí sebemenší chybu. Ačkoli jsem jel své maximum, na velké zlepšení to nestačilo a na vrchol jsem přijel s časem 33:17. Pouze mírné zlepšení o vteřiny.

Na vrcholu silně profukovalo a tak jsem při čekání na auto s batohem trochu prochladnul. Mezitím dojeli do cíle všichni soupeři a bylo vymalováno. Naši kategorii vyhrál letošní suverén Mirek DYKA v čase 31:33. Druhé místo obsadil Ivo ODVÁRKA, který mě přeskočil o 21 vteřin. Můj čas tentokrát stačil na třetí místo v kategorii a 19. místo celkově. Celkem bylo klasifikováno 77 závodníků. Nejlepší výsledek dne a nový rekord závodu zajel polák Oleksii KMETS fantastickým časem 27:35! Všem soupeřům velká gratulace!

Účast našeho týmu byla korunovaná parádními výsledky. Josef Martinák a Oldřich Míček vyhráli své kategorie. Petr Blaťák byl v kategorii druhý a Vladislav Toman třetí. Všem kolegům z týmu ještě jednou velká gratulace!

Poděkování Mirkovi za doprovod a fotky ze startu. Poděkování Klubu 3xTOP.cz za skvělý podnik. Doufám, že ještě budu mít někdy šanci ten čas vylepšit. Líbilo by se mě, dostat se pod 33 minut, ale je otázkou, zda na to ještě budu někdy mít.

Výsledkový servis:

Další odkazy na stránce závodu: www.3xTOP.cz

Na stránkách Cyklokramo bude určitě také report a fotky od Tomáše Dohnala.

Zpět