SPAC Časovka 3xTOP na Lysou horu - 6.8.2023 - výsledky, fotky

08.08.2023 18:09

Počasí, které nás v neděli 6. srpna čekalo na Lysé Hoře bych v srpnu nečekal. Loni bylo jen chladno, ale letošní rok byl extrém. V Papežově na startu 13°C, vytrvalý déšť. Na vrcholu Lysé 10°C, déšť a vítr. V podobně hraničních podmínkách jsem těžkou horskou časovku ještě nejel.

Jenže mám už letos dost vynechaných závodů a potřebuji bodovat. Navíc špatné počasí mě jen tak nezastraší. Mirkovi se sice do deště moc nechtělo, ale s Oldou jsme ho přemluvili a do Papežova na start jsme dorazili ve vytrvalém dešti ale v dobré náladě. Mě s Oldou čekala tradiční časovka, kterou každoročně pořádá Klub 3xTOP.cz v délce 8,5 km s převýšením 710 m. Do batohu, který jsem si nechal vyvézt na vrchol, jsem si nachystal všechny teplé věci, které jsem měl sebou a přibalil i termosku s kafem.

Na nějaké extra velké rozjíždění před startem to nevypadalo, na kolo jsem sedl asi čtvrt hodiny před svým časem startu a jen jsem se krátce rozjel. Když jsem se vrátil na start, tak Olda, který už měl být dávno na trati, stál opodál a něco řešil. Ukázalo se, že mu pár set metrů po startu, upadla pravá řadící páčka, takže nemohl řadit pastorky. Já jsem už ale neměl čas a musel jsem na start. Letos to šlo ráz na ráz, organizátoři zkrátili startovací interval na patnáct vteřin. Než jsem se nadál, byl jsem v závodě. I když mě při rozjíždění do kopce podklouzlo zadní kolo v záběru na gumové podložce snímače čipů,  ustál jsem to a vydal se vstříc potokům vody, které stékaly po silnici.

Na trati jsem se vydal ze všech sil a tentokrát to stačilo na čas 34:06, což není žádný zázrak, ale vzhledem k podmínkám a mým letošním zdravotním problémům, slušný výsledek. Olda také nakonec na trať vyrazil v náhradním startovním čase, když se mu s pomocí mechanika jiného týmu podařilo zařadit nejvyšší pastorek, na který pak kopec vyjel. Mohl tedy řadit jen mezi převodníky. Klobouk dolů!

Na vrcholu silně pršelo a profukovalo, naštěstí auto s věcmi už tam bylo, takže rychlé převlečení ze všeho a rychle se schovat v chatě Emila Zátopka. Kromě pár skalních turistů jsme měli jídelnu prakticky sami pro sebe a teplá polívka bodla.

Naši kategorii suverénně vyhrál Marian Mrozek v čase 32:38. Můj čas stačil na druhé místo, na Mariana jsem ztratil skoro minutu a půl. Marian má teď skvělou fazónu. Pro třetí místo si přijel Petr Kopačka. Celkem bylo klasifikováno 48 závodníků. Nejlepší výsledek dne zajel loňský držitel rekordu trati Oleksii KMETS skvělým časem 28:16! Všem soupeřům velká gratulace!

Náš tým byl zase vidět a naše účast byla korunovaná parádními výsledky. Andrea Kučerová, Pepa Martinák a Olda Míček vyhráli své kategorie. Jirka Sokolář, Max Kramoliš a Pavel Dubný brali třetí místa ve svých kategoriích. Všem kolegům z týmu ještě jednou velká gratulace!

Poděkování Mirkovi za doprovod a fotky ze startu. Poděkování Klubu 3xTOP.cz za skvělý podnik. Doufám, že ještě budu mít někdy šanci pokusit se vylepšit svůj čas na tomto hrozném kopci a třeba i za lepších povětrnostních podmínek.

Výsledkový servis:

Další odkazy na stránce závodu: www.3xTOP.cz

Na stránkách Cyklokramo bude určitě také report a fotky od Tomáše Dohnala a Jardy Glogara.

Zpět