SPAC Bohumínská časovka - 27. června 2020 - výsledky, fotky

30.06.2020 18:44

Další podnik Slezského poháru na mě čekal v sobotu 27. červnaBohumíně. Rovinatá časovka na 15 km kterou v Bohumíně tradičně pořádá CK HOBBY BOHUMÍN z. s. Když jsem se díval na loňské propozice, neměl jsem ze závodu dobrý pocit. Loňská trať byla hodně komplikovaná a byl jsem na pochybách, zda bych to trefil na první dobrou. Proto mě velice potěšilo, že na letošek připravili organizátoři novou trať, která byla daleko jednodušší. Počasí se na sobotu po pátečních bouřkách umoudřilo. Na závod mě doprovázeli Pavel Bonta a Eda Pospíšil.

Vyrazili jsme brzo ráno, takže před startem byl prostor si část trati ještě projet a trochu se na místě zorientovat. Měl jsem sice trať nastudovanou z mapy, ale nechtěl jsem podcenit nic, abych pak při závodě zbytečně nezmatkoval. Navíc v místní části Nová Ves, kde byl start a cíl, byl problém najít místo k parkování auta. Po vydatných deštích byla všechna níže položená místa pod vodou, nakonec jsme ale přece jen zaparkovali a dokonce ve stínu.

Startoval jsem v 11:06 a první rovinatá část závodu přes dva kruháče byla otevřená a proti větru. Na druhou stranu po krásné široké silnici. Na otočce mě sice trochu zbrzdil odbočující kamion, ale zase jsem se dostal z větru a mohl za to pořádně vzít. Na záznamu z Polaru je to pěkně vidět.

Druhá polovina trati vedla přes místní části Skřečoň a Dolní Lutyně. To už byla normální silnice a profil se mírně vlnil. Po otočce se chvíli jelo po větru, ale závěrečná pasáž byla s bočním větrem. Mě se tam navíc na posledním kilometru přimotalo pomalu jedoucí auto s přívěsem naloženým dřevěnými trámy. Dojel jsem jej na křižovatce ve Skřečoni, musel jsem zpomalit a na výjezdu z křižovatky ho předjet. Přišel jsem tak o pěkných pár vteřin.

Výsledek byl ale skvělý, kategorii jsem vyhrál časem 21:44. Na druhé místo se dostal skvělým časem Vladimír LYSEK a třetí místo si vyjel Petr BARAN. Soupeřům velká gratulace! Když jsem však viděl výsledkovou listinu, tak mě pěkně zatrnulo. Na Vladimíra jsem najel pouhé dvě vteřiny! To bylo o fous.

Dost mě překvapil čas Tomáše Galušky, ale jak jsem se pak dozvěděl, odbočil špatně na druhém kruháči při zpáteční cestě. Tu ztrátu už potom nemohl dohnat. Je to k vzteku, sám jsem podobnou situaci zažil a není to nic příjemného. O to více se snažím být vždy maximálně připravený, především na neznámé trati. Tomáše jsem pokládal v sobotu za svého největšího soupeře. Naposled v Morávce byl na časovce druhý a vyhrál i závod v Suchdole před dvěma týdny. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby nezakufroval?

Jinak ale musím říct, že organizace závodu klapala a zázemí u zimního stadionu bylo fajn. Také výsledky byly, s ohledem na ruční zpracování, hotové celkem rychle. Jen při tom vyhlašování bylo špatně slyšet, taková drobná vada na kráse. Takže velké díky pořadatelům z CK HOBBY BOHUMÍN z. s. za superzávod.

Také velké díky Edovi Pospíšilovi a Pavlu Bontovi za doprovod a podporu na trati. Kluci si sice maličko zakufrovali při přesunu z cíle ke stadionu a měli tak neplánovanou prohlídku města, ale závěr s výstupem na bednu to vylepšil a z Bohumína jsme odjížděli s dobrým pocitem.

Závěrem souhrn toho nejdůležitějšího:

Zpět