Slavkovské radary - výsledky

10.09.2013 13:25

Je to neuvěřitelné, ale letošní ročník časovky do vrchu Slavkovské radary, byl už jubilejním, desátým ročníkem. Ještě mám v živé paměti svou první účast v ročníku 2004, kdy jsem jel tuhle časovku den poté, co jsem v sobotu absolvoval v Jedovnici závod MTB na 100 km. Jel jsem tehdy ještě na starém ocelovém Šírerovi, ale můj čas 18:46 stačil na vítězství v kategorii a celkové třetí místo. První ročník byl však především vrcholným pro Jardu Obruču, který tehdy stanovil dosud nepřekonaný rekord závodu. Jeho famózní čas 16:14, nebyl dodnes překonán a mohu prozradit, že také letos odolal.

Krásné letní počasí spolu s příznivým jihovýchodním větrem přímo vybízelo k útoku na rekord trati. Jenže moje forma už více jak měsíc stagnuje a tak jsem sice zajel velmi dobrý čas, ale rekord jsem v žádném případě neohrozil. Samozřejmě nejsem vysloveně nespokojený. Zajel jsem si svůj historicky druhý nejlepší čas 17:03 a navíc se letos nenašel nikdo rychlejší. Přikládám výsledkovou listinu a svůj záznam z Polaru.

Ještě jedna analogie s prvním ročníkem se nabízí. Stejně jako tenkrát i letos jsem v sobotu před časovkou závodil. Tentokrát to byly silniční okruhy Domašov classic - tour, kde jsem ve spurtu uhájil druhé místo v kategorii (viz článek).

Desátý roční je minulostí a nezbývá než poděkovat organizátorům z Cykloteam Lipník nad Bečvou, nejen za letošní ročník, ale také za ty předchozí. Ať jim odhodlání vydrží ještě dlouho!

Na shledanou příští rok 7. září opět na startovní čáře!

Zpět