Slavkovské radary - Loučka - výsledky

11.09.2014 16:40

Horská časovka Slavkovské radary letos vstoupila do druhé dekády své existence. Již jedenáctý ročník se uskutečnil v neděli 7.září v Loučce u Lipníka nad Bečvou. Pořádající Cykloteam Lipník nad Bečvou se postaral nejen o organizaci celé akce, ale nezapomněl objednat i příjemné cyklistické počasí s mírným větrem do zad. Ten přijde při časovce vždy vhod. Moc díky!

Na start jsem se chystal s tím, že bych se rád opět dostal pod sedmnáct minut. Poprvé a zatím naposled se mě to podařilo v roce 2011, kdy jsem zajel svůj rekord 16:33. Na jeho překonání jsem si ovšem příliš nevěřil. Přece jen mám za sebou náročnou sezónu a tak forma už není perfektní, ale také proto, že jsem v sobotu závodil v Domašově. Navíc koncem sezóny už se jen těžko hledá motivace. Slavkovský kopec (6,8km/354m) se pěkně zajídá a bolí, takže pokud člověk chce zajet špičkový výkon, musí se hodně kousnout.

Startoval jsem v nádherném prosluněném dopoledni krátce po jedenácté hodině se startovním číslem 95. Kopec jako vždy pekelně odolával, ale myslím, že jsem na něm odevzdal vše, co se dalo. Výsledný čas 16:53 byl pro mě odměnou, i když vím, že jsem ne všechny pasáže zajel optimálně. Jenže, jak jsem už předeslal, bylo to letos hodně na morálku. S výsledkem jsem velmi spokojený. Navíc, jak se později ukázalo, nikdo ze 112 startujících závodníků se pod sedmnáct minut nedostal.

Potěšilo mě, že jsem na kopci potkal, stejně jako každý rok, hodně cyklistické omladiny. Účastníků bylo letos o maličko méně, než loni, za to ve výsledkové listině se to jen červená novými osobními rekordy. Mně se moc líbí výkon Michala Smolky, který se meziročně zlepšil skoro o minutu a dosáhl druhého nejlepšího času dne. V Loučce jsem se také mimo jiné, potkal se svým spolujezdcem z Moravského poháru Pepou Stráníkem, který si zajel pěkný čas 19:08. Oběma blahopřeji! Samozřejmě, blahopřání posílám všem, kteří se zúčastnili a dokázali se vlastní silou vyškrábat na kopec a speciálně pak těm, kteří si dokázali vylepšit svůj rekord.

Poděkování členům Cykloteamu Lipník nad Bečvou za podařenou akci a přání, aby jim to vydrželo i nadále. Další poděkování Edovi Pospíšilovi za fotky.

Výsledkový servis:

Zpět