Slavkovské radary - 5.9.2010 - Loučka

21.09.2010 21:40

V neděli 5.9.2010 se konal již sedmý ročník silniční horské časovky Slavkovské radary 2010. Trať vedla jako obvykle od hasičské zbrojnice v Loučce až k vjezdu do areálu vojenských "radarů" vojenského prostoru Libavá. Kopec má úctyhodné parametry (6,8km/354m), kvalitní asfalt a je záludný. Časté a prudké změny sklonu stoupání prověří každého odvážlivce. Přesto se v letošním ročníku postavilo na start celkem 125 závodnic a závodníků. Organizátoři navíc vložili premiérově i kategorii koloběžek, ve které se k závodu přihlásilo 10 koloběžkařů.

Nevlídné, studené a větrné počasí nakonec nemělo na zdárný průběh akce negativní vliv. Osobně jsem se chtěl pokusit o překonání magické hranice 17 minut, což se mi však nepovedlo. Hodně jsem se k tomu přiblížil a dosáhl času 17:13, čímž jsem o 7 vteřin vylepšil své osobní maximum. Myslím, že především protivítr v horní otevřené pasáži, mě stál pěkných pár vteřin. Nicméně se svým výkonem jsem velmi spokojený. V celkovém pořadí jsem Radary poprvé vyhrál a tak nemám důvod ke stížnostem.

Organizace závodu klapala na jedničku a nezbývá než poděkovat organizátorům za velmi pěknou akci a popřát jim hodně sil do dalších ročníků. Myslím, že tenhle kopec si časovku zaslouží a lze jen doufat, že do dalších ročníků přitáhne více jednak kvalitních cyklistů ale i třeba těch, kteří si chtějí vyzkoušet své vrchařské schopnosti a zdravě se "hecnout".

Zpět