Slavkovské radary 2020 - Loučka - výsledky, reportáže

26.05.2020 15:14

Nemožné ihned, zázraky umíme do tří dnů, aneb Aleš Procházka a jeho úžasný organizační tým v akci!

Kdo by si myslel, že v této době nelze uspořádat cyklistický závod, ten se hrubě mýlil. Když nemůžeme dělat Šela maraton, proč v květnu nejet Slavkovské radary? Lipenská klasika, časovka do vrchu, která se jezdí už od roku 2004 a to vždy první neděli v září v Loučce u Lipníka nad Bečvou. Nemožné se stalo skutkem a tahle netradiční výzva přilákala natěšené cyklisty z daleka. Tolik zvučných jmen na startu se v celé předchozí historii nesešlo a s traťovými rekordy se doslova roztrhl pytel.

Ani já jsem pochopitelně nezůstal pozadu a přiložil své polínko. Sice mě na trati potrápil nárazový SZ vítr, který se odpoledne rozfoukal, takže hranice osmnácti minut letos zůstala nepokořená, ale čas 18:04 není z mých nejhorších. Celkově to stačilo na 37. místo a první příčku v kategorii 50+.

Závodu se v naprosto skvělé atmosféře zúčastnilo neuvěřitelných 313 cyklistů a 52 běžců! To je bezpochyby účastnický rekord.

Letitý traťový rekord Jardy Obruči měl hodnotu 16:14 a byl hned osmkrát překonán! Nejlépe se to podařilo Lubomíru Petrušovi, který trať prolétl fantastickým časem 15:05,5.

Volám třikrát sláva a vivat Aleši Procházkovi a jeho skvělému týmu! Vím, že má na svém kontě už bezpočet skvělých velkých akcí, ale tohle byl takřka dokonalý majstrštyk!

Moje statistiky – pokud v tomto případě někoho zajímají:

Ozvěny závodu na internetu:

Kompletní výsledky ročníku 2020: https://my.raceresult.com/151705/results?lang=cz

Fotografie od týmu Petra Tvaróga:

Fotogalerie ze startu: https://www.zonerama.com/Album/6247334

Fotogalerie z tratě: https://www.zonerama.com/petrtvarog/Album/6247569

Reportáž Televize Přerov s rozhovory v Přerovských aktualitách začíná v čase 12:18

https://www.youtube.com/watch?v=F2LJ_czAMO0&feature=emb_logo

Přerovský deník zveřejnil reportáž s fotogalerií:

https://prerovsky.denik.cz/ostatni_region/slavkovske-radary-prilakaly-spicku-cyklokrosar-petrus-zaskocil-i-ryzi-silnicare-20200524.html

Zpět