Rampušák - 26.6.2010 - Štíty

05.07.2010 21:40

Rampušák 2010 je minulostí a mě nezbývá, než se smířit se skutečností, že letos se v mém podání příliš nepovedl. Nepředvedl jsem nijak zářivý výkon a tak není divu, že jsem v kategorii obsadil až čtvrté místo. Celkově jsem pak v čase 5:59:32 obsadil 14. příčku. Kluci z ROTORBIKE teamu naopak zajeli dobře a navíc si to mezi sebou rozdali na pásce. Více sil měl Petr, který skončil na 17. místě celkově a Kamila porazil o dvě desetiny vteřiny. V kategorii pak skončil Petr na pátém místě.

Osudnou zásluhu na mém nepříliš lichotivém umístění mělo nešťastné chybné řazení malého převodníku v úvodní pasáži stoupání na Šerlich. Řetěz nejenom spadl, ale také se zaklínil pod vzpěru zadní vidlice. Než jsem jej vyprostil a nasadil, peloton byl v trapu. Sice jsem udělal maximum pro smazání ztráty, ale podařilo se to jen částečně. Celý kopec jsem absolvoval na velkou placku (převod 53/25) a nechal tak v kopci hodně sil, které pak chyběly v druhé části závodu. Jediné na co jsem se ke konci zmohl, bylo odjetí ze skupiny v závěrečném stoupání na Zborov a sólový dojezd do cíle. Nicméně na třetího v kategorii Michala Běhounka jsem i tak ztratil 44 vteřin.

Velký dík naopak patří Edovi a Pavlovi, kteří zvládli všechny předávky na jedničku.

Doufejme, že v Beskydech 17.8. bude štěstíčko na mé straně a předvedu lepší výsledek. O doprovod by se měli opět starat Pavel a Eda.

Jako obvykle skvělou fotoreportáž ze závodu najdete na stránkách RoadCyclingu.

Nakonec cílové fotky našeho týmu:

Zpět