Rampušák 2011 - Štíty

27.06.2011 18:03

"Výživný" Rampušák 2011 je za mnou. Sázka na počasí nevyšla. Totálně propršená první polovina závodu, kdy jsme schytali několik přeháněk. Pád ve sjezdu na 25 km, kdy jsem na mokru přebrzdil ostrou serpentinu. Pomalý defekt na 130 km, který mě definitivně oddělil z vedoucí skupiny a sólo dojezd do cíle. Ještě že můj doprovod, Ivo Prokeš a Eda Pospíšil, fungoval na jedničku. Kluci zvládli neznámý terén nové tratě i výměnu zadního kola po defektu.

Průběh závodu tedy pocitově nic moc, přesto celkově 14. místo a hlavně vítězství v kategorii. Výsledný čas byl 5:40:17. Druhý v kategorii se umístil Karel Souček a třetí místo vybojoval Pavel Kuda. Nakonec tedy velká spokojenost. Vypadá to letos na skvělou formu, jen to nazakřiknout.

Teď si lížu rány a dávám do pořádku techniku. Dalším závodem v mém kalendáři je Beskyd Tour ve Frenštátu pod Radhoštěm, ale až 16.7. Mám trošku čas se zmátořit. Ještě jednou velký dík doprovodu, který odvedl skvělou práci a má na výsledku lví podíl.

Na závěr přikládám záznam z polaru. Pád je zaznamenán na cca 45 minutě, dofukování zadního kola pod Zborovem je v čase 4:10 a výměna zadního kola za Zborovem je čas cca 4:20. Od času 4:10 jsem jel sólo a v závěrečném stoupání se mě ještě povedlo skočit tři soupeře odpadlé z vedoucí skupiny.

Tady jsou celkové výsledky a výsledky podle kategorií na trati 190km.

Podrobnou fotoreportáž přináší server RoadCycling.

Za zajištění doprovodného vozidla děkuji svému věrnému sponzorovi:

Zpět