RACE 2010 - 5.-8.8.2010 - Bystřice

13.08.2010 18:29

Ve dnech 5.-8.8. jsem se zúčastnil druhého ročníku ultramaratonu RACE 2010. Start byl umístěn do polského městečka Pinców. Trať v celkové délce 1 175km a 10 600 m převýšení pak vedla přes Slovensko a Maďarsko do cíle v Bystřici. Na start se postavilo jedenáct ultramaratonců, ale cíle se dočkalo jen devět z nás. Kvůli zdravotním potížím vzdali závod Jiří Legerski a Josef Trchalík. Startovní pole ozdobili svou účastí dvě ženy, kanaďanka Caroline Van Den Bulk a italka Anna Mei. Obě závod dokončili, ale italka dostala dvouhodinovou penaltu za porušení pravidel. Svůj cíl, splnit limit pro RAAM, tím nenaplnila a odjížděla z Bystřice velmi zklamaná.

Své vystoupení na tomto závodě mohu hodnotit pouze jako průměrné. Dojeli jsme, ale z výsledku velkou radost nemám. Udělali jsme několik zásadních chyb, zvláště v závěru první půle závodu, které nás vyřadili z boje o přední příčky. Pak už to byl jen boj o udržení a dojetí, což se nakonec podařilo. Cíle jsme dosáhli v čase 55 hodin a 5 minut. Celkově jsem obsadil pátou příčku.

Vynikající závod zajel Jirka Hledík. V čase 58:21 obsadil celkově sedmou příčku a vyhrál svou kategorii. Proti loňskému roku výrazně zkrátil čas navzdory letošním horším povětrnostním podmínkám. Gratuluji!

Tady je tabulka celkových výsledků:

 

 

 

 

Na reportáži z průběhu se pracuje.

 

Zpět